'Darbeciler en ağır cezayı almalı'

Özgür-Der Çorum Şube Başkanı Murat İslam, FETÖ askerlerinin kalkıştığı darbe girişimi ile ilgili açıklama yaptı.

16 Temmuz 2016 Cumartesi 16:28
'Darbeciler en ağır cezayı almalı'

Özgür-Der Çorum Şube Başkanı Murat İslam, FETÖ askerlerinin kalkıştığı darbe girişimi ile ilgili açıklama yaptı.

Türkiye’yi istemeyen uluslararası güçlerin darbe girişimini toplumun basireti ve cesareti ile bertaraf edildiğini söyleyen İslam, darbecilerin en ağır cezayı almaları gerektiğini ifade etti.

İslam, açıklamasında şu ifadelere de yer verdi:

“Tarihi ve stratejik öneme sahip ve kendi ayakları üstünde durmak adına önemli bir mesafe kat etmiş olan ve ümmet için önemli bir değeri, sembolü olan Türkiye’yi istemeyen uluslararası güçler ve yerli işbirlikçileri tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi toplumun basireti ve cesareti ile bertaraf edilmiştir.

15 Temmuz’un sıcak bir akşamında “olmaz, yapılmaz, zamanı değil, dönemi kapandı” denilen aşağılık darbe teşebbüsü ile maalesef bir kez daha karşılaştık. İnanması cidden zor bir olayın içinden geçiyoruz.

Halka ait tankları toplumun üzerine süren, uçağı, helikopteri ve silahını halka doğrultan bu darbeciler kesinlikle hak ettiği en ağır cezayı almalı ve hesap vermelidirler!

DARBEYE DİRENEN HALKIMIZA BİN SELAM!

Bu darbe girişimi karşısında hamdolsun toplum olarak yılmadık, alanlarda, sokaklardayız. Gece boyunca meydanlarda, çok değişik görüş ve kimlik içinde bulunan yüzlerce, binlerce insanla yan-yana, omuz-omuza yürüdük, sloganlarla haykırdık. Halk denilen ve her kesimden insanı kapsayan büyük bir toplulukla aynı amaç için yürümenin müthiş hazzını tattık.

Toplulukla değil, toplumla birlikte eylemdeyiz. Hep birlikte tekbirler getiriyoruz, hep birlikte “darbeciler yenilecek” diyoruz.

“Makarna-kömür için oy veren halk” tezviratları ile toplumun iradesini hor görenler, halkın darbeye geçit vermediğini görünce ne diyecekler merak ediyoruz!

Bütün minarelerden okunan ezanlar, salalar, salâvatlar deliyor karanlığı. Minareler süngü oluyor adeta, müminler asker... Şimdi büyük endişelerimize, kaygılarımıza inat, büyük bir huzur kaplıyor her yanımızı. İçimizdeki umutlar yeniden filizleniyor, yeniden kuvvet buluyoruz, yeniden yürüyoruz...

Haykırmak geliyor içimizden; Unutma ey halkım, unutma, bir yaz gecesinde, bu yaz gecesinde onuruna, namusuna alçakça saldıranları. Unutma ey halkım unutma, sana kurşun sıkan aşağılıkları. Unutma ey halkım unutma, destansı direnişini, destansı dirilişini.

Rehavete kapılmadan meydanları doldurmaya devam edeceğiz.”



 

 

Son Güncelleme: 16.07.2016 17:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.