Darısı Çorum'un içme suyuna

AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, Alaca sulama suyu için ihale nakil hattı ihalesi yapılacağını duyurması, Çorum'un içme suyu ihtiyacını gündeme getirdi

29 Kasım 2017 Çarşamba 12:11
Darısı Çorum'un içme suyuna

AK Parti Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu, yapım çalışmaları hızla devam eden Koçhisar Barajı Sulaması çalışmaları kapsamında ‘Koçhisar Sulaması Enerji Nakil Hattı" yapım işi ihalesi 26 Aralık'ta DSİ 5.Bölge Müdürlüğü’nde yapılacağını bildirdi.

Öte yandan Uslu’nun açıklamaları Çorum merkezin içme suyu ihtiyacını hatırlattı.

Alaca’nın içme suyu ve sulama suyu ihtiyacı Koçhisar Barajı’ndan karşılanıyor. Uslu’nun yaptığı açıklama, yine Alaca’nın sulama suyuna ilişkin enerji nakil hattı ihalesinin yapılacağı bilgisini taşıyor.

ÇORUM’UN DA İÇME SUYU SORUNU VAR!

Uzun yıllardır her yaz mevsimi döneminde barajlarda rezervleri hızla tükenen Çorum’un, Koçhisar Barajı’ndan içme suyu nakletmesi gerekiyor. Projesi tamamlanan Koçhisar Barajı Alaca-Çorum İsale Hattı bir türlü ihale edilmedi. Çorum Belediyesi Çorum’un içme suyu ihtiyacını kaynak suları ve kuyulardan karşılıyor. Bu nedenle her ay 750 bin lira enerji maliyeti çıkıyor.

KOÇHİSAR İSALE HATTI İHALE BEKLİYOR!

Çorum’un gelecek 50 yıllık içme suyu problemini kökten çözecek olan Koçhisar Barajı’nın Alaca’dan Çorum’a getirilmesi için 100 milyon lira maliyetle yaklaşık 60 kilometre uzunluğunda isale hattı döşenmesi  acilen gerekiyor. Bu konuda başta uslu olmak üzere diğer Çorum Milletvekilleri’nin Ankara nezdinde gerekli girişimleri yapması bekleniyor.

USLU’NUN DİĞER AÇIKLAMASI

Milletvekili Uslu, ayrıca yaptığı  “İller Bankası Hibe Ödeneğinden Bayat İlçemiz Cevizli, İleği, Emirşah, Yenişıhlar, Evci ve Karakaya Köy Yollarına Mıcır ve Elekaltı Malzeme temini, mal alım işi ihalesi İl Özel İdaremizce 4 Ocak Perşembe günü yapılıyor.

 Çorum İli 6 Grup Kadastro Yenilemesi uygulaması kapsamında; Çorum Merkez, Alaca, Osmancık ve Kargı İlçelerimizde 31 birimde yaklaşık 30.377 Parsel'de 22-a uygulaması işi ihalesi Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüzce 14 Aralık'ta ihale ediliyor. Hayırlı olsun.” dedi.

Son Güncelleme: 29.11.2017 17:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165