DEMİRYOLU’NDA YENİ GELİŞME

Kırıkkale-Çorum-Samsun Demiryolu Yüksek Hızlı Tren Projesi’nin Etüt Proje, Mühendislik ve Danışmalık Hizmet işinde yeni gelişme yaşandı.

11 Ocak 2017 Çarşamba 23:07
 DEMİRYOLU’NDA YENİ GELİŞME

MUSTAFA DEMİRER

Kırıkkale-Çorum-Samsun Demiryolu Yüksek Hızlı Tren Projesi’nin Etüt Proje, Mühendislik ve Danışmalık Hizmet işinde yeni gelişme yaşandı.


Edinilen bilgiye göre, demiryolu projesinde güzergâhlar netleşiyor.


Kırıkkale-Çorum-Samsun Demiryolu Yüksek Hızlı Tren Projesi Ankara Kayaş ve Yozgat Yerköy hattından çıkış yaparak Kırıkkale’ye geçiyor.


Sungurlu Organize Sanayi Bölgesi’nde bir istasyon, ayrıca Sungurlu merkeze yakın bir noktada ikinci bir istasyon bulunuyor.


Yeni hazırlanan güzergâh planı Alaca yol ayrımı Çorum Organize Sanayi Bölgesi önünde yani şehir merkezine az bir mesafe kala noktalanıyor.


Çorum merkez ve Merzifon arası ile Merzifon-Samsun arasındaki hızlı tren hattı güzergahının da yakın zamanda belirlenmesi öngörülüyor.


ÇORUM İÇİN AVAN DEMİRYOLU GÜZERGAHI


Çorum için muhtemel hızlı tren güzergahı Ankara Yolu Şeker Fabrikası kuzeyi, Organize Sanayi Bölgesi arkası, Çevre Yolu kuzeyi, TOKİ ile Olmuksan Kağıt Fabrikası arasından kuzeye yönleniyor.


İskilip Yolu Ömerbey Köyü’nün doğusundan dönülerek Osmancık Yolu’ndan Silmkent’e ulaşıyor. Çomar Barajı kuzeyinden Sıklık Tabiat Parkı’na gelmeden tünele giriliyor. Samsun Yolu Ahmediye Köyü’nü geçtikten sonra tünelden çıkılıyor.


Güzergâh Kuşsaray Köyü kuzeyinden Merzifon ve Samsun istikametine doğru devam ediyor. Avan güzergâh projesinde Demiryolu hattının Organize Sanayi Bölgesi genişleme alanına girmesi nedeniyle sonradan o bölgede revizyona gidildiği biliniyor.


279 KM, 545 MİLYAR TL


Öte yandan Yüksek standartlı 279 kilometre uzunluğundaki 5.5 Milyar TL’ye mal olacak çift hatlı, Karadeniz’i İç Anadolu’ya ve Akdeniz Bölgesine bağlayacak ve ülkemizin en önemli kuzey-güney aksı olacak demiryolu projesi ile söz konusu koridor yüksek standartlı hale dönüştürülecek. Demiryolu yıllık 2,5 milyon yolcu ve 3,25 milyon Ton yük taşıyacak.


Son Güncelleme: 12.01.2017 10:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Halk 2017-01-11 23:41:19

Hadi hayırlısı bakalım inşallah daha çok beklemeyiz

Avatar
Ali 2017-01-12 10:50:58

Havaalanı..... Yozgat + Tokat + Amasya; Anlayana..

banner165