'Demokrasi karşıtı her girişime karşıyız'

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclis Başkanı Erol Karadaş ve Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, İstanbul ve Ankara'daki askeri kalkışmaya tepki göstererek, “Halkın iradesiyle seçilmiş meşru hükümete girişilen bu kanunsuz kalkışmanın karşısındayız” dedi.

16 Temmuz 2016 Cumartesi 18:58
'Demokrasi karşıtı her girişime karşıyız'

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclis Başkanı Erol Karadaş ve Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, İstanbul ve Ankara'daki askeri kalkışmaya tepki göstererek, “Halkın iradesiyle seçilmiş  meşru hükümete girişilen bu kanunsuz kalkışmanın karşısındayız” dedi.


TSO'dan yapılan açıklamaya göre; Ülkemizin birlik ve beraberligine yapılan bu darbe girişimini lanetlediklerinin altını çizen Karadaş ve Başaranhıncal, açıklamalarında şunları dile getirdi: “Peygamber Ocağı olarak kabul ettiğimiz Türk Silahlı Kuvvetleri'nden küçük bir azınlığın demokrasiyi ve milli iradeyi sekteye uğratmaya çalışmasını lanetliyoruz. Demokrasi karşıtı her türlü girişime karşıyız. Türkiye'nin terörle mücadele ettiği bir süreçte Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde bir grubun kendi vatandaşına silah doğrultması, demokrasiyi askıya alma ve seçimle iş başına gelmiş hükümetimizi devirme girişimi vatana ihanettir. Halkın iradesiyle seçilmiş  meşru hükümete girişilen bu kanunsuz kalkışmanın karşısındayız."

Halkın demokrasiye sahip çıkan tavrının da takdire layık olduğunu belirten Karadaş ve  Başaranhıncal, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' sözünü birkez daha tescillemiş olduk. TBMM'nin bombalanması ise tarihimize girecek en kara sayfalardan biri olmuştur. Türk halkı, demokrasiye sahip çıkarak tavrını en güçlü şekilde ortaya koymuştur. Halk, cumhuriyete ve parlamenter sisteme sahip çıkmıştır.


En büyük tesellimiz, yapılmak istenen saldırının kısa sürede ve en şiddetli biçimde yanıtlanmış, çıkartılmak istenen yangının söndürülmüş olmasıdır. Bizler de iş alemi olarak, halkımızın hür iradesine ve demokrasiye yapılan her türlü girişimin karşısındayız. Türk milletinin ve seçilmiş hükümetimizin yanında olduğumuzu en güçlü şekilde ifade ediyoruz.


Bu alçakça kalkışmada hayatını kaybeden güvenlik görevlilerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyor, ülkemize geçmiş olsun.”

Son Güncelleme: 16.07.2016 19:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.