Demokrasi şehitlerinin isimleri okullarda yaşayacak

15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilmeye çalışılan menfur darbe girişimi esnasında vefat eden aziz şehitlerimizin isimleri 15 okula verildi.

20 Ekim 2016 Perşembe 15:14
Demokrasi şehitlerinin isimleri okullarda yaşayacak

15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilmeye çalışılan menfur darbe girişimi esnasında vefat eden aziz şehitlerimizin isimleri  15 okula verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali B
üyük, bu sene eğitim öğretime başlayan  Şehit Osman Arslan Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle görüştü. Okul yönetiminden de bilgi alan İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük  yaptığı açıklamada: “Milletimiz tarih boyunca nice kahramanlıklara tanıklık etti. 15 Temmuz’da yine milletimiz büyük bir vatan sevdasıyla yine bir kahramanlık destanı yazdı. Hainlerin karşısına dikilerek,kararlılıkla, kudretle, idrakle, inançla karşılık verdi. 240 vatandaşımız  Allahkatında en yüksek mertebeye ulaştılar. Kur’an-ı Kerim’de buyurulduğu üzere onlar ölmediler, yaşamaya devam ediyorlar. Elbette şehitlerimizin hepsinin ayrı birer yeri var. 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimi esnasında vefat eden aziz şehitlerimizin hatıralarına saygı duyulması ve isimlerinin yaşatılması amacıyla, ilimizde 15 okulumuzun isimlerini değiştirdik. Onların haklarını ödeyebilmiş olamasak da şehitlerimizin yakınları için bir teselli olarak kabul edilebilir. Bu vesileyle gerek 15 Temmuz kalkışmasında, gerekse terörle mücadelede şehit düşen vatan sevdalılarını rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz. Allah kendilerinden razı olsun.” dedi.

Okullarımıza İsimleri Verilen Çorumlu 15 Temmuz Şehitlerimiz:

-          Abdullah Tayyip OLÇOK

-          Ali ALITKAN

-          Akif KAPAKLI

-          Ali KARSLI

-          Emin GÜNER

-          Erol OLÇOK

-          Mehmet KOCAKAYA

-          Mustafa AVCU

-          Mustafa KARASAKAL

-          Mustafa SOLAK

-          Osman ARSLAN

-          Yakup KOZAN

Son Güncelleme: 20.10.2016 15:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.