‘Ders çalıştıktan sonra televizyona bakmayın’

Özel Hitit Temel Lisesi tarafından, ‘Sınav Kaygısını Giderme ve Etkin Ders Çalışma Teknikleri’ konulu konferans düzenlendi.

23 Şubat 2016 Salı 10:55
 ‘Ders çalıştıktan sonra televizyona bakmayın’

Özel Hitit Temel Lisesi tarafından, ‘Sınav Kaygısını Giderme ve Etkin Ders Çalışma Teknikleri’ konulu konferans düzenlendi.

Önceki gün Buhara Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa Hitit Temel Lisesi Müdürü Abdullah Şimşek’in yanı sıra öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program Okul Müdürü Abdullah Şimşek’in açış konuşması ile devam etti.

‘GÖSTERİŞTEN UZAK, SAMİMİYETE DAYALI BİR EĞİTİM ANLAYIŞINI BENİMSİYORUZ’


Çorum’da eğitim sektöründe bazı şeyleri değiştirmek için yola çıktıklarını, amaçlarına da yavaş yavaş yaklaştıklarını belirten Okul Müdürü Abdullah Şimşek, ” Bu yola başlarken bizim bir amacımız vardı. Çorum’da eğitim sektöründe belli bir şeyleri değiştirmek istiyorduk. Bu amaca yavaş yavaş yaklaştığımızı düşünüyoruz ve hissediyoruz. Uygulamalarımızdan en önemlisi gösterişten uzak samimiyete dayalı bir eğitim anlayışı benimsemekti. Öğrencilerimizle, velilerimizle yaklaşım konusunda samimiyetten kesinlikle uzaklaşmamaya özen göstermeye çalışıyoruz.” dedi.


Konferansa konuşmacı olarak Doğu Akdeniz Üniversitesi Türkiye Tercih Danışmanı Süleyman Beledioğlu, öğrencilere ders çalıştıktan sonra bilgisayarı açmamaları şeklinde nasihatlar verdi.


‘DERS ÇALIŞTIKTAN SONRA TELEVİZYONA BAKMAYIN’


Beledioğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “En anlamadığınız konu hangisi ise yatmadan önce iki saat çalışın. Çalıştıktan sonra kesinlikle bilgisayara, televizyona, telefona bakmayın. Aksi takdirde aldığınız bütün bilgiler silinir. Beyniniz dolduktan sonra siz çalışmaya devam edersiniz ama eski öğrendikleriniz silinir. Belli bir süre sonrada aralıksız dinlenmeden ders çalışan öğrenci bir süre sonra öğrendiklerini beyin fonksiyonel olarak siliyor. Buda bir cinnettir."

Beledioğlu, öğrencilere verimli ders çalışma teknikleri, moral ve motivasyonun yükseltilmesi, stres yönetimi, sınav heyecanı, dikkat eksikliğinin giderilmesi, sınav öncesi veli tutumları ve sınavın son hafta kuralları konuları ile ilgilide bilgiler verdi.

 


 

Son Güncelleme: 23.02.2016 10:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.