‘Destek verenler de suçludur’

TV19 Genel Yayın Yönetmeni Murat Erdoğan’ın sunduğu Bakış Açısı Referandum Özel Programının konuğu Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’tı.Bakan Kılıç, programda çok önemli açıklamalarda bulundu.

02 Mart 2017 Perşembe 17:19
 ‘Destek verenler de suçludur’


TV19 Genel Yayın Yönetmeni Murat Erdoğan’ın sunduğu Bakış Açısı Referandum Özel Programının konuğu Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’tı.Bakan Kılıç, programda çok önemli açıklamalarda bulundu.


TV19 Genel Yayın Yönetmeni Murat Erdoğan’ın sunduğu Bakış Açısı programına katılan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, son bir iki hafta içinde futbolda yaşanan olaylarla ilgili olarak herkesin sakin bir kafa ile hareket etmesi gerektiğini söyledi. Yargının Emniyet eşliğinde ciddi araştırmalar ve incelemeler yaptığını ifade ederek, bu olaylara karışan vandallara hukuk çerçevesinde cevabın verileceğini kaydetti. Olaylara karışan faillerin bulunana kadar durulmayacağının da altını çizdi.


Futbolseverlere seslenen Bakan Kılıç; “Hepimizin çok daha sakin bir kafayla hareket etmesi gerekiyor. Son bir iki hafta içerisinde yaşanan olaylar hiç hoş değil. Bunları yapanların da zaten taraftar olmadığını biliyoruz. Yargı bunların peşinde. Çok ciddi bir araştırma yapılıyor. Son günlerde yaşadığımız en üzücü olaylardan bir tanesi de, Bursaspor kafilesini taşıyan otobüse bir takım vandalların, kendini bilmez ve hiçbir şekilde futbol camiasında yeri olmayan kişilerin otobüse girmesi ve bir takım tavırlarda olması çok yanlış. Bunlar hakikaten gözü dönmüş, insanlıktan çıkmış, bir takım vandallar. Ne yapmaya çalıştıklarını da anlamış değiliz. Biz onlara hukuk çerçevesindeki tüm gereken cevabı vereceğiz. Şuanda emniyetimiz, yargıyla beraber asıl sorumluları arıyor. Bunlar bulunana kadar da rahat durmayacağız.” dedi.


Olaylara karışanlara destek verenlerin de bir o kadar suçlu olduğunu belirten Akif Çağatay Kılıç, “Bunlara destek verenler de çok ciddi anlamda sıkıntı içerisindeler. Özellikle şunu dile getirmek istiyorum: Futbol, basketbol, voleybol sahaları, oyuncular içindir. Bunun haricinde oraya kim girerse, yanlış iş yapmıştır. Bu alanlara girenlere destek verenler de o suça ortak olmuşlardır. Buradan tüm yargı mensuplarına ve spor camiasına bunu hatırlatmak istiyorum. Biz bu noktada üzerimizdeki görevi sonuna kadar yerine getireceğiz. Biz cesur olacağız. Doğru olanlar cesur olursa, yanlış yapanlar bir yol alamaz. Biz bu noktada kanunun bize verdiği yetki neyse kullanarak, yolumuza devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.


ÇORUM İÇİN 100 MİLYON LİRALIK SPOR TESİSİ YAPILDI

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Çorum programının çok yoğun geçtiğini ifade etti. Kılıç, spor açısından Çorum için yapılan yatırımların 100 milyon lirayı aşmış olduğunu söyledi. Çorum Belediyesi’ne yapılan görüşme sonrasında Çorum’a güreş eğitim merkezi yapılması konusunda mutabık kaldıklarını ifade ederek, Çorum İçin hayırlı olmasını diledi.


Bakan Kılıç, Çorum’da bulunan KYK yurtları konusuna da değindi.1900 kişi kapasiteli olarak 2013 yılının sonunda aldıkları yurtların gelinen aşamada 4500 kişi kapasiteye çıkarıldığını kaydetti. İlçelerle beraber devam eden inşaatlarla birlikte 7000 kişi kapasitesine taşımayı amaçladıklarını belirtti.


HER KESİMİN MECLİS’TE TEMSİL EDİLMESİ ÖNEMLİ

Bakan Kılıç, 16 Nisan Anayasa Referandumu değişikliği ile ilgili olarak, muhalefet tarafından çokça dile getirilen 18 yaş meselesi konusunda, 18 ile 25 yaş arasında Türkiye’de 12 milyon vatandaşın olduğunu söyledi. Her kesimin temsil edilmesinin önemli olduğunu ifade etti. Muhalefet partilerinin bu konuyu dillendirerek kendi içinde çelişki içerisinde bulunduklarını kaydetti. Kılıç, muhalefet partisinin 18 yaş meselesinin argüman olarak ortaya koyulmasının doğru bir şey olmadığını belirterek, bu meseleyi tartışmanın ve eleştirmenin yersiz olduğunu ifade etti.

Kılıç, konuştuğu gençlerden genelinin yapılacak değişikliğe olumlu baktıklarını söyledi. 15 Temmuz gecesinin sabahının ak ışıklarla karşılanmasında gençlerin payının yadsınamayacağını da ifade etti.


GENÇLERLE BERABER BİRÇOK
SPOR ORGANİZASYONU YAPTIK

Bakan Kılıç, gençlerle birlikte spor camiası içinde birçok işleri başardıklarını söyledi. Uluslararası camia içerisinde önemli yer tutan organizasyonları yaptıklarını, birçok spor organizasyonu yapmak içinde aday olduklarını ifade etti.

MUHALEFET SAMİMİYET
TESTİNDEN GEÇEMİYOR


Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ülkemizi birbirine düşürmeye çalışan hain ve ihanet şebekelerine karşı dikkatli olmak gerektiğini kaydetti. Gençlerin çok değerli olduğunu, ülkenin asli unsurunun gençler olduğunu belirtti.


Bakan Kılıç, muhalefetin en baştan bu güne eleştirel noktada samimiyet testinden geçemediklerini söyledi. Yeni sistemle meclisin daha da kuvvetlendirileceğini ifade etti. Muhalefetin yeni sistemle ilgili eleştirilerinde doğruyu bilmelerine rağmen doğruyu söylememelerinden kaynaklandığının altını çizdi.


CUMHURBAŞKANIMIZIN
SIRRI SAMİMİ OLMASI


Bakan Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başarısının sırrının samimiyet olduğunu söyledi. Başbakan Binali Yıldırım’ın Anayasa Referandumu sürecinde bu işin bayraktarlığını yaptığını, Türkiye’ye ve Dünya’ya büyük bir ders verdiğini kaydetti.


SPORCULARLA YOĞUN OLARAK ÇALIŞIYORUZ


Bakan Kılıç, sporcularla ilgili olarak yoğun bir çalışma yaptıklarını söyledi. 2020 paralimpik oyunlarının hazırlıklarının başladığı ve yaz aylarında Samsun’da yapılacak olan işitme engelliler olimpiyatları içinde hazırlıkların sürdüğünü kaydetti. Sporcuların uluslararası anlamda kendilerini geliştirmeleri amacıyla Milli Eğitim Bakanlığıyla ortak bir çalışma yaptıklarının da altını çizdi.




Son Güncelleme: 02.03.2017 17:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.