‘Destekleme kurslarında haksızlıklar var’

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Selim Aydın, destekleme kurslarında haksız uygulamalar var.

15 Kasım 2014 Cumartesi 15:35
 ‘Destekleme kurslarında haksızlıklar var’


Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Selim Aydın, destekleme kurslarında haksız uygulamalar var.


Tüm illerde olduğu gibi Çorum’da da Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî örgün ve yaygın eğitim kurumlarında öğrenim gören istekli öğrenci ve kursiyerlere yönelik olarak verilecek olan destekleme ve yetiştirme kurslarının başlatıldığını belirten Aydın, açıklamasında şöyle dedi; “ Bu kurslarda görev almak isteyen  öğretmenler dilekçelerini vererek derslere başlatılmışlardır Fakat okullarda dersler başvuru yapan öğretmenler arasında eşit oranda paylaşılmamış, okul müdürleri ders dağıtımlarında adaletsiz uygulamalara imza atmışlardır. Bir an evvel okul müdürleri ders dağılımlarını öğretmenler arasında ayrım yapmadan eşit bir şekilde düzenlemeleri gerekmektedir.


Yayınlanan yönergeye göre ücretsiz olan kurslar, hafta içi saat 22.00`ye kadar eğitim verilebilecektir. Ayrıca hafta sonu, yarıyıl ve yaz tatillerinde de devam edecek olan kurslarda dönemlik en az 36 saat, yıllık ise 72 saat ders verilecektir. Hafta sonları yapılan kurslar ise her gün en fazla 8 saat olacak biçimde düzenlenmiştir. Fakat kursların düzenlendiği saatlerde görevlendirilen memur ve yardımcı hizmetliler göz ardı edilmiştir. Kurs merkezlerinin ısınma, temizlik, aydınlatma, kırtasiye ve bu kapsamdaki giderleri Bakanlıkça, merkezlerde çalıştırılacak yardımcı personel sayısının yeterli olmaması durumunda ihtiyaç hizmet alımı yoluyla karşılanır." Denmesine rağmen okullarımızda görevlendirilecek hizmetli ve memurların ne kadar ücret almaları gerektiği çözülmemiştir. Yani siz okulu açtıracaksınız, temizlik yaptıracaksınız bunun karşılığında hiçbir ücret ödemeyeceksiniz.bunun kabul edilebilir bir tarafı yoktur. Aksi takdirde bu arkadaşları çalıştıramazsınız. Yetkililer derhal bu konuyu çözerek mağduriyetleri gidermelidir.


Kurslarda görev alan yönetici , öğretmen, memur ve hizmetli olmak üzere eğitim çalışanlarının mağduriyetleri giderilirse ancak olumlu sonuçlar alınabilir.”




Son Güncelleme: 15.11.2014 15:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.