DES'ten Büyük'e teşekkür ziyareti

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Çorum İl Yönetimi, Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ü makamında ziyaret etti.

11 Kasım 2015 Çarşamba 09:29
DES'ten Büyük'e teşekkür ziyareti

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Çorum İl Yönetimi, Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ü makamında ziyaret etti. İl genelinde uygulanan, birinci ve beşinci sınıf öğrencilerinin sınıf şube ve öğretmenlerinin kura ile belirlenmesi uygulamasını desteklediklerini belirten DES İl Başkanı İbrahim Bıçak bu uygulamanın gayet başarılı olduğunu ve genişletilerek tüm Türkiye’de uygulanması gerektiğini söyledi.

Çorum Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün öncülüğünde gerçekleşen kura sisteminin, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasına adına örnek bir uygulama olduğunu vurgulayan Bıçak açıklamasında şu görüşlere yer verdi:


“Sınıf şube ve öğretmenlerinin belirlenme süreci eğitimin önemli sorunlarından birisidir. Şeffaf bir belirleme sürecinin olmayışı öğrenciler ve velilerde rahatsızlık uyandırdığı gibi öğretmenleri, okul yöneticilerini de zor durumda bırakmaktadır. Bağış adı altında alınan ücretler karşılığında şubeler veya öğretmenler belirlenerek sosyo-ekonomik düzeyi yüksek olan velilerin çocukları bir sınıfta düşük olanlar ise farklı sınıflarda toplanmaktadır.  Ya da pedagojik açıdan sakıncalı olmasına rağmen akademik başarısı yüksek ve düşük olanlar ayrılarak seviye sınıfları oluşturulmaktadır. Eğitimde kaybedeceğimiz, gözden çıkaracağımız hiçbir çocuk yoktur, olmamalıdır.  


Vali Ahmet Kara ve İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ün bu konudaki kararlılığı sayesinde ilimizin genelinde birinci ve beşinci sınıfların şubeleri, öğretmenleri kura ile belirlenmiş ve eğitimin tüm paydaşları tarafından memnuniyetle karşılanmıştır.  Biz sendika olarak, e-okul sistemi üzerinde bakanlık tarafından böyle bir kura yönteminin uygulanabileceğini daha önce de dile getirmiştik. Pilot uygulaması yapılmış sayılabilecek bu kura yöntemi Çorum’da başarılı olmuştur. Kura yönteminin ülkemizin tamamında, tüm okullarımızda uygulanması için sendikamız genel merkezi bakanlık yetkilileri ile önümüzdeki günlerde iletişime geçecektir. Sendikacılıkta çok sık rastlanan eleştiri tuzağına düşmeden, DES olarak eğitimde yapılan güzel uygulamaları destekliyoruz ve destekleyeceğiz. Sayın valimize, il müdürümüze ve kuraları sorunsuz şekilde okullarında gerçekleştiren okul yöneticileri ve öğretmenlerimize, eğitimin tüm paydaşları adına teşekkür ediyor, desteklediğimizi bildiriyoruz.”


Samimi bir sohbet havasında geçen görüşmede eğitimin bazı sorunları ve çözüm önerileri de ele alındı. Amaçlarının çocukların gelişmelerine, öğrenmelerine katkı sağlayacak uygulamalar yapmak olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamanın öncelikli görevleri olduğunu söyledi.  Eleştirilere ve önerilere her zaman açık olduklarını belirten Büyük; ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek DES yetkililerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

 

Son Güncelleme: 11.11.2015 09:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mehmet yılmazer 2015-11-12 08:55:01

kesinlikle katılıyorum. parayı veren istediği sınıfa gidemedi, tabi bu durum bazılarının hoşuna gitmemiş de olabilir.

Avatar
mustafa 2015-11-18 11:25:23

biz de teşekkür ediyoruz.