Devane 2. Etap, ihaleye çıkıyor

Kentsel dönüşüm çalışmaları konusunda önemli projelere TOKİ ile birlikte imza atan Çorum Belediyesi, Devane 2. Etap çalışmalarını da başlatıyor.

10 Şubat 2016 Çarşamba 09:37
Devane 2. Etap, ihaleye çıkıyor

Kentsel dönüşüm çalışmaları konusunda önemli projelere TOKİ ile birlikte imza atan Çorum Belediyesi, Devane 2. Etap çalışmalarını da başlatıyor. 


Belediye Basın Birimi'nden yapılna açıklamaya göre, Çorum Belediyesi ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 2. Etap Devane TOKİ konutlarını 11 Şubat 2016 Perşembe günü ihaleye çıkarıyor.


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, kentsel dönüşüm konusunda çok önemli çalışmalar yaptıklarını ve bu alanda çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Şehrin en eski mahallesi olan Devane’yi TOKİ ile yaptıkları işbirliği neticesinde şehrin en modern bölgelerinden birisi haline getirecek adımları attıklarını söyleyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “1. Etap TOKİ’de 440 konutu kısa sürede tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik. Şu an Devane Bölgesi’ndeki konutları Çorum’un en prestijli konutları arasında yer almaktadır. İnşallah 2. Etap’ın ihalesinden sonra da Devane’de 142 yeni ve modern konut sahibini bulacak” dedi.


Devane bölgesindeki dönüşümün Çorum'un rüyası olduğunu ve bu rüyayı gerçekleştirdikleri için çok mutlu olduklarını dile getiren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Devane Bölgesinde yaptığımız çalışmalarla hemşehrilerimizin yüzünü güldürdük. Daha önceden gecekondu bölgesi olan bu yerde hak sahipleri ile anlaşıp zor şartlar altında yaşadıkları evlerinin yerine daha modern daha yaşanabilir ve sosyal donatıları da bulunan daha konforlu konutları hak sahiplerine teslim ettik. Devane’deki değişim bundan sonra da devam edecek.” dedi. 


Çorum’un gelişmesi ve Çorum halkının daha iyi şartlarda hayatlarını sürdürebilmeleri için yaptıkları çalışmaların hemşehrileri tarafından beğenilmesinin kendileri için motivasyon kaynağı olduğunu ifade eden Başkan Külcü, “Devane’deki konutlar çevre düzenlemesi, alt yapısı ile birlikte 11 Şubat 2016 Perşembe günü saat 14.30'da ihaleye çıkacak. İhaleyi alan firma ile sözleşme imzalandıktan sonra 10 gün içinde yer teslimi yapılacak ve konutlar 500 gün içinde tamamlanacak" dedi.


Son Güncelleme: 10.02.2016 09:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.