Devane'de 50 bina yıkıldı

Çorum'un en eski semti Devane'de dönüşüm devam ediyor

02 Ağustos 2017 Çarşamba 17:07
Devane'de 50 bina yıkıldı


Çorum Belediyesi tarafından Devane bölgesinde başlatılan dönüşüm çalışmaları kapsamında kamulaştırılan eski binaların yıkımına devam ediliyor.



Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler dün de Devane Camii civarında üç katlı eski bir binanın yıkımını gerçekleştirdi. Kunduzhan Mahallesi içerisinde yer alan Devane bölgesinde yaptıkları çalışmalarla burayı cazibe merkezi haline getirdiklerini söyledi. Yaptıkları çalışmalarla şehir içi trafiğini ve otopark sorununa yönelik köklü çözümler getirdiklerini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, kamulaştırdıkları eski yapıların yıkımlarını hızlı bir şekilde gerçekleştirdiklerini vurguladı.



Şehir içi trafiğini çözmek ve Devane’de başlattıkları dönüşümü tamamlamak amacıyla yaptıkları çalışmaların sona ermesiyle birlikte Çorum’un çok farklı bir kimliğe bürüneceğini ifade eden Alper Zahir, “Devane bölgesindeki çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Son olarak Devane Camii altında yer alan üç katlı bir binanın yıkımını gerçekleştirdik. Bölgede bu zamana kadar 50 adet binayı yıktık.” diye konuştu.






Son Güncelleme: 02.08.2017 22:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatansever 2017-08-03 13:01:34

hakimiyet gazetesi yetkililerine buradan seslenmek istiyorum bu habere acaba vatandaşın rızasıyla mı evler yıkılıyor dedim yayınlayamadılar. anladık külcü gazeteyi aldı. bu kadar da yanlı tutum olur mu.

banner165