Devane’de mutlu son

Çorum Belediyesi ve TOKİ tarafından ortaklaşa yürütülen Devane Kentsel dönüşüm Projesi...

07 Mayıs 2014 Çarşamba 15:58
 Devane’de mutlu son


Çorum Belediyesi ve TOKİ tarafından ortaklaşa yürütülen Devane Kentsel dönüşüm Projesi kapsamında yapımı tamamlanan konutların hak sahipleri kura ile belirlendi.

Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kura törenine Vali Yardımcısı Ali Sürmeli, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse, TOKİ Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Mustafa Bakır, TSO Başkanvekili  Yakup Karaca, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

440 konuttan 403'ünün hak sahiplerinin belirlendiği kura töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Mustafa Bakır'ın TOKİ çalışmalarına ilişkin bilgi verdiği konuşmasından sonra,  Belediye Başkanı  Muzaffer Külcü de davetlilere hitabetti.

Külcü konuşmasında, göreve geldikleri günden itibaren pek çok yönetimin el atmaya cesaret edemediği konuları masaya yatırıp, çözüme kavuşturduklarını anlatarak, "Verdiğimiz sözü tutuyor olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. Söz verdik ve yerine getirdik. Bugün benim en mutlu ve en heyecanlı olduğum bir gün. Virane olan Devane'nin yerine yeni bir Çorum inşa ettik." dedi.

İlk kurayı Belediye Başkanı Muzaffer Külcü hayırlı olsun dilekleriyle çekerken,  protokol üyeleri de vatandaşların kura heyecanına ortak oldu.

‘Yeni Çorum’u inşa ediyoruz’

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yıllarca virane halde kaderine terkedilen Devane'de yeni bir Çorum inşa etmenin gururunu yaşadığını söyledi.

Hak sahiplerinin heyecanına ve mutluluğuna ortak olan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, başta insanların, olup olmayacağı yönünde çekinceler ortaya koyarak, endişeli bir tavır takındığını anlatarak, "Biz neye söz vermişsek, Allah'a şükür yapıp ortaya koyduk. Pek çok yönetimin çekinip el atmadığı konuları birer birer çözüp, halkımızın hizmetine sunduk. Başta insanlarımızın haklı olarak çekinceleri vardı, fakat şimdi bizim söz verdiğimiz her işi yaptığımızın en yakın şahitleri olarak, Devane ikinci etap çalışmalara hiç tereddüt etmeden katılımlar yaşadık." dedi.

Türkiye'nin AK Parti iktidarı döneminde sadece yeni Çorum'u değil, yeni Türkiye'yi konuştuklarını ve inşa ettiklerini aktaran Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, TOKİ'nin 20 yılda 48 bin konut inşa ettiğini, Recep Tayyip  Erdoğan'ın Başbakan olmasıyla birlikte, AK Parti döneminde ise 630 bin konut inşasıyla Türkiye'yi imar ettiğini söyledi.

"Biz yeni Türkiye adını koyduğumuz bu sevda ile yola çıktık. Biz yürüdükçe milletimiz de dualarıyla birlikte bizimle yürüdü." diyen Külcü, göreve gelirken hiç bir zaman aldanan da aldatan da olmayacaklarını sözünü verdiklerini ve bu söze sadık kaldıklarını ifade etti.

Belediye olarak yeni bir dönemin başlangıcında olduklarına değinen Başkan Külcü, daha büyük projelerle geldiklerini, öncekileri yaptıkları gibi yeni projeleri de hayata taşımak konusunda kararlı olduklarını belirtti.

Külcü, Devane konutlarının tüm hak sahiplerine ve Çorum'a hayırlı olmasını diledi.





Son Güncelleme: 07.05.2014 18:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.