Devlet Destek Hibeleri konferansı

Tüm Sanayici ve İş Adamları (TÜMSİAD) Çorum Şubesi tarafından üyelerine yönelik 'Devlet Destek ve Hibeleri' konulu konferans düzenlendi.

17 Mayıs 2017 Çarşamba 19:14
Devlet Destek Hibeleri konferansı

Tüm Sanayici ve İş Adamları (TÜMSİAD) Çorum Şubesi tarafından üyelerine yönelik 'Devlet Destek ve Hibeleri' konulu konferans düzenlendi.


Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen yaklaşık 200 kişilik Katılımcıya hitaben konferansta TÜMSİAD üyeleri devlet hibeleri ve destekleri konusunda bilgilendirildi.


Konferansın konuşmacılığını TÜMSİAD Proje Yönetim Merkezi Komite üyesi Adnan Kahraman ve Nuras Yönetim ve Danışmanlıktan Devlet Hibeleri Uzmanı Caner Karadağ yaptı.


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan TÜMSİAD Çorum Şube Başkanı Abdurrahman Kılıç, ülkesine, devletine ve milletine bağlı bir STK olduklarını söyledi.


'DEVLETİNE, MİLLETİNE VE ÜLKESİNE BAĞLI BİR STK'YIZ'


Türkiye'de 52 ilde temsilcilerimiz ve şubeleri olduğunu ifade eden Kılıç, 52 şubede 13 bin TÜMSİAD üyesi olduğunu ve Çorum'da da 84 üyelerini bulunduğunu dile getirdi.


TÜMSİAD Çorum Şubesi'nin 2 yıl önce kurulmasına rağmen çalışmaları ile ülkeye katkı değer sağlayan, ülkesine, milletine ve devletine bağlı bir STK olduğunu vurgulayan Kılıç, iş adamlarının sorunlarının çözümü için devlet ve hükümetle aralarını iyi tuttuklarını açıkladı.


TÜMSİAD üyelerinin çoğunluğunun KOBİ'lerden oluştuğunu dile getiren Kılıç; "Türkiye'de işletmelerin %99'u KOBİ'ler oluşmakta. KOBİ'ler ekonomide ciddi bir yer teşkil etmekte. İstihdamın %75'i, ihracatın %60'ı, ithalatın %40'ı KOBİ'ler oluşmakta. O yüzden KOBİ'ler ekonominin can damarı durumunda." diye konuştu.


TÜMSİAD Çorum Şube Başkanı Abdurrahman Kılıç'ın konuşmasının ardından Nuras Yönetim ve Danışmanlıktan Devlet Hibeleri Uzmanı Caner Karadağ, TÜMSİAD üyelerine 'Devlet Destek ve Hibeleri' konusunda açıklamalarda bulundu.


Kimlerin nasıl ne ve şekilde devlet desteklerinden yararlanabileceğini anlatan Karadağ, devletin KOBİ'lere ve işletmecilere yönelik iki türlü desteği olduğunu söyledi.


Devlet hibe ve desteklerinin amacını açıklayan Karadağ, "Devlet hibe ve destekleri ile işletmelerin mevcut durumunu daha stabilize hale getirmek. Kaliteli ve verimli hizmet üretmelerini sağlamak, Rekabet güçlerini ve düzeylerini yükseltmek. Yurt içi ve yurt dışı Pazar paylarını artırmak amacıyla hibe desteği verilmesi amaçlanmaktadır." Dedi


Karadağ, konuşmasının devamında KOSGEB tarafından verilen desteklerin ayrıntılarını anlattı. Programda ayrıca katılımcıların soruları yanıtlandı. düzenlenen Seminere İlgi Büyüktü. 
Toplantıya katılan firma temsilcilerine katılım belgeleri verilmesi ardından TÜMSİAD Proje Yönetim Merkezi Komite Üyesi Adnan Kahraman ve Devlet Hibeleri Uzmanı Sayın Caner Karadağ , Devlet Hibeleri Uzmanı Sayın Muammer Eruz Beylere Abdurrahman Kılıç tarafından sunumculara teşekkür ederek plaket verildi.


Son Güncelleme: 17.05.2017 19:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.