'Devlete ve Millete Yönelik Terörist Bir Saldırıdır'

Hitit Akademi Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık, hükümetin arkasında olduklarını belirterek demokrasiyi savunmak için görevlerinin başında bulunduklarını ilan etti.

18 Temmuz 2016 Pazartesi 10:50
'Devlete ve Millete Yönelik Terörist Bir Saldırıdır'

Hitit Akademi Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık, hükümetin arkasında olduklarını belirterek demokrasiyi savunmak için görevlerinin başında bulunduklarını ilan etti.


Son günlerde ülkenin demokrasi tarihinin en önemli sınavlarından birisini vermekte olduğunu ifade eden Işık,


“Din ile Eğitim müesseselerini insanlık tarihinde hiç olmadığı kadar kendi çirkin emelleri için ideolojik ve silahlı bir argümana dönüştüren sözde bir cemaat, devlete ve millete suikast düzenlemiştir.”dedi.


Söz konusu menfur hadise sadece bir darbe girişimi olmayıp ondan da öte bir terörist saldırısı olduğunu belirterek, açıklamasına şöyle devam etti;


“Türk silahlı kuvvetleri içerisine sızmış bir grup paralel eşkıya, silahlı kuvvetlerin hiyerarşisinden ayrılmış, anayasal görev ve sorumluluklarını terk etmiştir. FETÖ terör örgütü hiyerarşisi içerisinde hareket eden bu ihanet şebekesi, devlete ve millet iradesine el koymak, devleti kendi örgütünün ve yandaşlarının emrinde bir terör devletine dönüştürmek istemiştir. Bu haliyle hadise diğer darbelerden ayrılarak daha vahim sonuçlar doğurmuştur.


Bu bir darbe teşebbüsü olduğu kadar aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milletinin istiklaline ve istikbaline yönelik bir suikast girişimi vahim bir terör eylemidir. Kurtuluş Savaşından bu yana ilk kez bu milletin toprakları hem de Cumhurbaşkanı Külliyesi, TBMM, emniyet binaları, askeri üsleri, MİT binası vb. stratejik kurumları bombalı ve silahlı saldırılara muhatap kalmıştır. İşin vahim tarafı bu saldırılar, milletin alın teri göz nuru olan kazanımlarının sonucu alınan silahlarla ve yine bu ülkenin beyinleri ve kalpleri mühürlenmiş, iğdiş edilmiş, mutasyona uğratılarak İlahi ve örfi bütün kadim değerlerinden uzaklaştırılarak canavarlaştırılmış çocukları tarafından yapılmıştır. Bunun adı devlete ve millete alenen savaş açmaktır

Bu tarihi saldırılara milletimiz büyük bir metanetle ve cesaretle karşı koymuştur. Bu milletin diğer darbelerdeki tutumuyla kıyaslandığında, son on yılda sadece ülkenin imar edilip ekonomisinin geliştirilmediği aynı zamanda milletin eğitim düzeyi, vatandaşlık bilinci, psikolojik ve sosyo-psikolojik olarak birkaç mesafeyi birlikte kat ederek irkildiğini ve dirildiğini gösteren çok önemli bir hadisedir. Yani millet üzerindeki jakoben baskıları kırmanın, vesayet odaklarını alt etmiş olmanın verdiği öz güvenle Türk tarihinde ilk kez gerçek manada vatandaş olma hakkına, hukukuna ve bilincine ulaşmıştır. Bu yeni Türkiye’nin ileri demokrasi yolunda en büyük kazanımıdır. Uluslararası bağlantıları olduğu anlaşılan hain terör saldırısını, darbe girişimini söz konusu bu kazanımlar sayesinde bütün farklılıklarını bir tarafa bırakarak kenetlenmek suretiyle iradesine, devletine, kurum ve kuruluşlarına sahip çıkan aziz milletimiz bastırmıştır.

Yine tarihimizde ilk kez ordumuzun kahır ekseriyetini oluşturan, namuslu, şerefli subay, er ve erbaşlarımız böylesi bir kalkışmaya boyun eğmemiş, emniyet güçleriyle birlikte devletinin ve milletinin yanında yer almıştır. Tüm bu hadiseler “Yeni Türkiye”nin elim saldırılar karşısında bile sarsılmaz bir dayanaklılığa ulaştığını gösteren önemli gelişmelerdir.

Biz Hitit Akademi Derneği olarak bu vahim hadiseden dersler çıkarılması ve yeni yol haritaları çizilmesi gerektiğini düşünüyoruz, Buna göre:


1-Hiç bir bilimsel yanı olmayan alt, orta, üst tabaka tasnifleri yapılmak suretiyle söz konusu örgütlü yapıyla mücadele edilemeyeceği artık bütün kamuoyunca görülmelidir. Tehdit bütün yönleriyle görülerek gerekli önlemler alınmalıdır.


2-Bütün kamu kurum ve kuruluşlarında millete ve devlete silah doğrultacak kadar gözü dönmüş olan bu ihanet şebekesinin tetikçisi, yandaşı ve destekçisi kim ya da kimler varsa tamamıyla tasfiye edilmelidir.


3-Gerek siyaset, gerekse bürokrasi içerisinde en tepelerden en aşağılara kadar bu ihanet şebekesi ile mücadele ediyormuş gibi yapan işbirlikçi veya basiretsiz, korkak zevat da bulundukları makam ve mevkilerden derhal uzaklaştırılmalıdır. Bu mücadelenin topyekûn bir istiklal ve istikbal meselesi olduğu bilincinde olan dirayetli, cesur, kararlı dava adamları mekanizmaların başına getirilmelidir.


4-Bu hadisenin en olumlu yönünün çıbanın patlamış, cerahatin en çok toplandığı yerlerin ve kimliklerin kendini deşifre etmiş olması olduğundan hareketle topyekûn bir temizlenme için ele geçirilen bu tarihi fırsat değerlendirilmeli uluslararası güç odaklarının oyuncağı olduğu anlaşılan bu din maskeli virüs imha edilmelidir.


5-Ümmeti, milleti, aileleri kamusal alanda, sokakta, camide, evde hatta secde de dahi bölen bu hainlerin bütün kurum ve kurullarıyla tasfiye edilmesinin bir zorunluluk olduğu görülmelidir. Milletten topladığı maddi unsurları, yine milletin ve ümmetin çocuklarını devşirmek, dönüştürmek için kullanarak yine milletin üzerine salan gücünü şantaj ve tehdit ağından motivasyonunu yozlaştırdığı dini ve manevi değerlerden alan bu post modern Haşhaşi terör örgütü konusunda millet, bütün iletişim ve bilgi kanalları yoluyla bilimsel argümanlarla aydınlatılmalıdır.


Biz Hitit Akademi Derneği ailesi olarak bu menfur olayda şehit olan vatandaşlarımıza, ülkesinin ve milletinin yanında savaşarak bu yüce makama ulaşan ordu ve emniyet mensuplarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve aziz milletimize baş sağlığı diliyoruz. Seçilmiş reisi cumhurumuzun, hükümetimizin arkasında olduğumuzu her türlü tehditte karşı her zaman irademizin namusunu korumak, demokrasimizi savunmak için görevimizin başında bulunduğumuzu ilan ediyoruz. Bu hainlerin kamu vicdanını rahatlatır bir şekilde en ağır biçimde cezalandırılacaklarından zerre kadar şüphemizin olmadığını belirtiyor görüşlerimizi saygıyla kamuoyuna arz ediyoruz.”

Son Güncelleme: 18.07.2016 10:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.