'Devletimiz mazlumlara şefkate devam edecek'

Çorum Valiliği tarafından şehit aileleri ve gazilere yemek verildi. Yemekte bir konuşma yapan Vali Necmeddin Kılıç, Türkiye Devletinin ilelebet payidar olacağını devletin mazlumlara şefkate devam edeceğini vurguladı.

19 Aralık 2016 Pazartesi 20:20
'Devletimiz mazlumlara şefkate devam edecek'

Çorum Valiliği tarafından şehit aileleri ve gazilere yemek verildi. 

Yemeğe Vali Necmettin Kılıç, TBMM İdare Amiri ve CHP Çorum milletvekili Tufan Köse, AK Parti Çorum milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Garnizon Komutanı J. Alb. Fatih Üstündağ, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, AK Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ, CHP İl Başkanı Hasan Sıvacı, MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, daire müdürleri, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

BU OYUNLARA GELMEMELİYİZ

Yemekte bir konuşma yaparak olası provakosyanlara dikkat çeken Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, "Milleti Türk, Kürt, Laz, Alevi Sünni diye birbirine düşürmeye çalışıyorlar. Sosyal medya üzerinden Kürt kardeşime başka, Türk kardeşime ise başka bir mesaj atıyorlar. Bu oyunlara gelmeyelim. Dün terör örgütünün partisini basmaya giden 20 kişiyi yakaladılar. Bunların 7 tanesi terör örgütü partisinin üyesi, 2 tanesi terör suçundan aranıyor, 2 tanesi örgüt üyesi, 7 tanesi de adi suçlardan aranıyor. Bunların hepsi aynı yerin malları. Onlar birliğimizi, beraberliğimizi bozmaya çalışıyorlar. Bu oyunlara gelmemeliyiz. Biz beraber olmaya, kardeş olmaya, bin yıldır olduğu gibi birlikte Türkiye olmaya devam ettiğimiz sürece Allah’ın izniyle bunların bize yapabilecekleri hiçbir şey yoktur.” dedi.

Terör örgütü üyelerinin ve onlara bu akılları verenlerin, yol gösterenlerin de acı sonlarını hep beraber göreceklerini dile getiren Başkan Külcü, “Bunlardan korkacak, yılacak pes edecek değiliz. Ne yaparlarsa yapsınlar biz millet olarak tek beden, tek yürek olmaya, bir olmaya, beraber olmaya, kardeş olmaya bu mücadeleyi birlikte yürütmeye devam edeceğiz. Artık son çırpınışları. 35 yıldır mücadele ediyoruz. Çok bedel ödedik. Bunları dağda adeta yokluğa mahkum ettik. Mağaralara, inlerine girdik orada da vuruyoruz. Dün bize satmadıkları silahları bugün kendimiz yapıyor ve inlerinide onları vuruyoruz. Çukurlar, hendekler kazdılar. O çukurları onlara mezar yaptık. Belediye başkanları ellerindeki aracı, gereci parayı pulu oralara seferber etti. Onların hepsini oradan aldık. Aynı şekilde milletvekilleri hakime, savcıya gidip ifade vermediler. Devlet gelsin alsın dediler. Devlet gelemez alamaz zannettiler. Devlet gitti kolundan tuttu getirdi hakime, savcıya teslim etti. Ne yaparlarsa yapsınlar hangi tuzakları kurarlarsa kursunlar hangi planı yaparlarsa yapsınlar bunlar yok olmaya mahkumlardır. Yeter ki biz birliğimizi beraberliğimizi zedeleyecek herhangi bir şey yapmayalım” ifadelerini kullandı.



Vali Necmettin Kılıç ise Anadolu’nun en stratejik, en kıymetli, bereketli, en verimli en zengin coğrafyası olduğunu belirterek, yeryüzünde bugüne kadar hangi medeniyet varsa, hangi medeniyetten bahsediliyorsa mutlaka bu coğrafyada ikamet ettiğini belirterek, “Hiçbir medeniyet 200 yıldan fazla bu topraklarda kalamamıştır. Sadece biz bin yıldır bu coğrafyadayız. Kıyamete kadar, sonsuza kadar bu coğrafyada kalacağız. Bu toprakların her santimi bin yıldır nesiller boyunca şehit kanlarıyla sulanmıştır. Bu coğrafya vatan toprağı olmuştur. Bu coğrafyada yaşayan her aile mutlaka yakın geçmişte şehitleri olmuştur. Hangi aileye sorarsanız sorun ya Çanakkale ya Balkan harbinde ya Dünya Savaşı’nda yada Kurtuluş Savaşı’nda en az bir şehidi vardır. Soyumuzda bizi bugünlere taşıyan nesillerde de mutlak şehit vermişizdir. Bu coğrafyada yaşamanın bedeli budur. Bir toprağı vatan yapmanın bedeli budur. Bu coğrafyada bin senedir varsak her birimizin gönül derinliklerinde ya devlet başa ya kuzgun leşe dediğimiz için varız. İt et peşindedir, yiğit devlet peşinde dediğimiz için varız. Her birimizin gönül derinliklerinde şehadet arzusu olduğu için varız, ölürsek şehit kalırsak gazi oluruz dediğimiz için varız. Türkiye yeniden şahlanıyor. Türkiye Cumhuriyeti devleti ilelebet payidar olacaktır. Devletimiz mazlumlara şefkate devam edecektir. İnsanlığa insanlık öğretmeye devam edecektir. Devletimiz sonsuza kadar var olacaktır. Bedeli şehadetse bu millet şehadete vardır. Bedeli gazilikse bu millet gazaya vardır” şeklinde konuştu.

ZOR GÜNLERDEN GEÇİYORUZ

Bu vatanın, bu toprakların sokakta bulunmadığına dikkat çeken CHP Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse de, “Zor ve sıkıntılı günlerden geçiyoruz. Aşamayacağız hiçbir zorluk üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sıkıntının olmadığını da büyük bir inançla söylemek istiyorum. Biz bu toprakları, bu vatanı sokakta bulmadık. Birkaç avuç şer cephesine terör yuvalarına da terk edecek bir karış toprağımızda yoktur. Elbette ateş düştüğü yeri yakıyor. Şehitlerimizin ailelerinin acısı çok büyük. Bizde bu acıyı sizin kadar olmasa da yüreğimizde taşıyoruz. Bölünecek bir karış toprağımız yok. Bundan sonra da birliğimizi, beraberliğimizi bozmazsak emperyalisletin hedeflerine ulaşmasını hem engelleriz hem de bundan sonra daha fazla şehitlerimizin, gazilerimizin kanının dökülmesine engel oluruz” diye konuştu.



BU DEVLETİ BÖLEMEYECEKLER

Bayrak sevdasıyla, millet sevdasıyla, devlet sevdasıyla vatan evladı yetiştiren analar, babalar olduğu müddetçe devletin bekasının daim olacağını belirten AK Parti Çorum milletvekili Ahmet Sami Ceylan ise, “Devletimiz bugüne kadar çok oyunlar atlattı. Bundan sonra da bu coğrafyada yaşayan 80 milyon kardeşimiz bu oyunları bozacak. Bize düşen görev şuanda tek büyük görev provakosyonlara gelmeden taşkınlık yapmadan sakin kalmaktır. Mücadele eden güvenlik güçlerimize dua etmektir. Tepkimizi göstereceğiz. Demokratik çerçeve içerisinde millete devlete sahip çıkacağız. Yıkarak yakarak değil bu yıkmalar yakmalar bize fayda getirmediği gibi terör örgütlerinin ekmeğine yağ sürüyor. Bizi bir yerlere sürüklemeye çalışıyorlar. Şunu bilsinler ki bu vatanın yiğit evlatları hiçbir zaman buna müsaade etmeyecek. Vatanın bölünmesine müsaade etmeyeceğiz. Bayrağın dalgalanmasına engel olunmasına müsaade etmeyeceğiz. Minarelerden ezan seslerinin dinmesine müsaade etmeyeceğiz. Bu devleti bölemeyecekler, parçalayamayacaklar." dedi.

Konuşmaların ardından Vali Necmettin Kılıç, Şehit Ömer Faruk Darbaş ve Şehit Erdal Tekeci’nin ailelerine şehadet belgelerini de takdim etti. İHA


Son Güncelleme: 19.12.2016 20:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165