'diktatörlüğe izin vermeyeceğiz'

SES Şube Başkanı Merter Kocatüfek, ne askeri ne sivil diktatörlüğe izin vermeyeceklerini belirterek bir açıklama yaptı.

16 Temmuz 2016 Cumartesi 18:16
'diktatörlüğe izin vermeyeceğiz'

SES Şube Başkanı Merter Kocatüfek, ne askeri ne sivil diktatörlüğe izin vermeyeceklerini belirterek bir açıklama yaptı.

Kocatüfek, açıklamasında; "Ne askeri ne sivil diktatörlüğe izin vermeyeceğiz! Özgür, demokratik, laik bir ülke için mücadele edeceğiz!

Dün akşam saatlerinden bu yana ülkemiz olağanüstü bir süreçten geçiyor. TSK içerisinden bir grup askerin yönetime el koyduğunu açıklaması ve birçok noktaya dönük ele geçirme harekatıyla birlikte yaşananlar ülkemizi uçuruma doğru sürükledi. Tankların sokaklara çıktığı, İstanbul’da ve Ankara’da onlarca insanın öldüğü, yüzlerce insanın yaralandığı, TBMM’nin bombalandığı, ülkenin dört bir tarafında camilerden ezan ve selalar okunarak bizzat Cumhurbaşkanı’nın, polisin çağrısıyla insanların  sokağa döküldüğü, tekbir sesleriyle yürüdüğü, katliamların, linçlerin, idam ve cihat çağrılarının yapıldığı uzun ve karanlık bir gece yaşadık.

AKP’nin bütün rakiplerini sert bir tasfiyeyle yüz yüze getirdiği devlet içi iktidar mücadelesi, darbe koşullarına zemin hazırlamıştır. Sonuçta anti-demokratik bir iktidara anti-demokratik bir müdahale girişimi yaşanmıştır. Dolayısıyla ülkemize bu felaketi yaşatan taraflardan hiçbiri diğerinin anti-demokratik karakteri ile meşrulaştırılamaz. Yaşananların birinci derecede müsebbibi ve maalesef gelecek felaketlerin de güvencesi AKP iktidarının kendisidir. Türkiye halkları bizzat kendi girişimiyle bu iktidardan kurtulmadıkça, bu ülke felaketlerden kurtulamayacaktır.

Bu iktidar savaşında halkın eşitlik, adalet, barış ve hak özlemlerinin teslim alınmak istenmesine karşı mücadele etmek temel görevimizdir. Bu ülkede eşitlikten, özgürlükten, laiklikten, kardeşlikten yana olanların görevi ülkeyi tek adam diktatörlüğüyle yönetmek isteyenlerin demokrasi havarisi kesilerek ülkeyi açık faşizme doğru sürüklemesine engel olmaktır.

Ne tanklarla sokakları işgal edip meclisi bombalayarak darbe girişiminde bulunanların ne de neoliberal-İslamcı bir diktatörlük kurmak uğruna ülkeyi bu noktaya sürükleyen AKP iktidarının Türkiye halklarının çıkarına dönük en küçük bir adım atma ihtimali vardır. Bu ülkenin onurlu insanları eşitlik, özgürlük, laiklik ve insanca yaşam talepleriyle yan yana gelmek, omuz omuza mücadele etmek mecburiyetindedir.

Ne askeri ne sivil diktatörlüğe izin vereceğiz! Özgür, demokratik, laik bir ülke için mücadele edeceğiz!" dedi

Son Güncelleme: 16.07.2016 18:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165