Dini film izledikleri için tutuklandılar

Doğu Türkistan’daki Çin zulmü sürüyor.

06 Mayıs 2016 Cuma 10:48
 Dini film izledikleri için tutuklandılar


Doğu Türkistan’daki Çin zulmü sürüyor.


Havaalanlarında, restaurantlarda bile farklı muamelelere maruz kalan Doğu Türkistanlılar'a baskılar devam ediyor.


Doğu Türkistan Bülteni Haber Ajansı'na göre; Çin, Doğu Türkistan'ın Aksu ilinde ikamet etmekte olan bir aileden 5 kişiyi Hz. Peygamber (S.) ve ashabının Mekke'den Medine'ye hicretini anlatan bir “dinî film”i izleme suçundan dolayı tutukladı.


Ailenin reisi Ali Yasin'e çıkarıldığı mahkemede “dinî film” izleme suçundan 7 yıl hapis cezası verilirken Ali Yasin'in kız kardeşleri Ruşen ve Ayşegül Yasin'e eşleri ile beraber aynı suçlamadan benzer hapis cezaları verildi


Çin'in tutukladığı Yasin ailesinin ilk olarak 29 Şubat 2016'da evlerinde film izlerken işgalci Çin polisi tarafından gözlaltına alındığı, 3 ay boyunca tutuklu yargılandıktan sonra çıkarıldıkları mahkemede hapis cezasına çarptırıldığı ise gelen haberler arasında.(Tımetürk)


Son Güncelleme: 06.05.2016 11:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.