Diriliş Ertuğrul'a sponsor olduk

Çorum Belediyesi TRT’1'in heyecan dolu dizisi Diriliş Ertuğrul’a sponsor oldu.

13 Şubat 2016 Cumartesi 10:33
Diriliş Ertuğrul'a sponsor olduk

Çorum Belediyesi TRT’1'in heyecan dolu dizisi Diriliş Ertuğrul’a sponsor oldu.
46. yeni bölümü yayınlanacak olan Diriliş Ertuğrul’a Türkiye genelinde yoğun ilgi var. İzleyici rekoruna koşan dizide  Müslüman Türk Milleti’nin iç ve dış düşmanlara karşı imanlı ve çetin mücadelesi anlatılırken, devlet yönetiminde sık sık hak, adalet, liyakat, ehliyet, feraset ve cesaretin önemine vurgu yapılıyor. Genç kuşaklara tarihi gelişmeler güncel gelişmeler de ilave edilerek didaktik bir dille anlatılıyor.
Edinilen bilgilere göre, Çorum Belediyesi Diriliş Ertuğrul’a malzeme sponsoru oldu. Dizi yöneticileri sponsorları arasında Çorum Belediyesi’nin ismini de ekranlara yansıttı. Bu arada belediye yönetimi dizide rol alan bazı oyuncuları söyleşi yapmak üzere Çorum’a davet etti.
Diriliş Ertuğrul’un müdavim  takipçisi olduğu öğrenilen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün de önümüzdeki dönemlerde dizi setini ziyaret etmesi bekleniyor.
DİZİ HAKKINDA...

Diriliş "Ertuğrul" dizisinin hazırlık süreci Şubat 2014’te başladı. 5 ayda hikaye ve çizimler bitti. Moğolistanlı Gambat’a 3 ay boyunca çizimler yaptırıldı. Ekipler çalışmaya mayıs ayında başladı.
Diriliş Ertuğrul için Riva ve Beykoz Kundura Fabrikasına 2 plato kuruldu.. Kayı Obası Riva’da yeniden canlandı. Riva’daki plato, asıllarına uygun şekilde yapılan 600 metrekarelik Süleyman Şah otağ ve 35 adet çadırla birlikte toplam 40.000 m2 alanda kuruldu. Diriliş "Ertuğrul" set alanında ayrıca 12 adet değişik ebatlarda oba dükkanları, 1 adet kilimhane, otağ meydanı ve talimhane yer alıyor.
Beykoz Kundura Fabrikasında 6000 m2’lik kapalı alana Halep, Halep Sarayı, arz odası, konuk odaları, koridorlar, zindanlar, Karatoygar mekan, Selçuklu kasrı, Tapınakçılar salon ve odaları, tekke ve çadır içleri yapıldı. Yine Kundura Fabrikası’ndaki 5000 m2’lik açık alana Halep çarşısı, kale içi, Süleyman Şah çadır içi, Tapınakçıların zindanı, koridoru ve ibadethanesi inşa edildi.
Diriliş "Ertuğrul" için 1000’e yakın kostüm ve binlerce savaş malzemesi ve aksesuar sıfırdan yapıldı. Kostümlerde ve börklerde kullanılan mücevherler takılar, sanatta kullanılan bakırlar, kılıçlar, kalkanlar ve tüm aksesuarlar Türkiye’nin her yerinden toplatıldı. Ahşap malzemeler tek tek elle yapıldı.
Diriliş "Ertuğrul" 60 kişilik dekor ve sanat ekibi 4 ay çalıştı ve hala çalışmaya devam etmekteler. Kostümler ve dekorlar için 4000 metrekare kumaş kullanıldı.
Diriliş "Ertuğrul" dizisinin oyuncuları, yan cast ve devamlılıklı figürasyon 3 ay at binme, kılıç kullanma ve ok atma dersleri aldı. Dizideki koreografiler için Kazakistan’dan dünyaca ünlü Cengiz Han, Cehennem Melekleri 2, 47 Ronin, Barbar Conan gibi dünyaca ünlü filmlerde yer alan özel koreografi ekibi Nomad geldi. Nomad hem oyuncuları hem atları eğitti. Dövüş koreografilerini hazırladı. Dizide kullanılan atlar da satın alındı ve özel olarak eğitildi. Ayrıca ceylan, koyunlar, keçiler, bülbül ve keklikler de ekibin bir parçası oldu. 28 Eylül’de motor dendi.

Son Güncelleme: 02.08.2018 19:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.