Diyanet İşleri Başkanı geliyor

Müftü Mehmet Aşık, Berat Gecesi’nde TRT kanallarında ekrana gelecek ‘Kandil Özel’...

29 Mayıs 2015 Cuma 15:30
 Diyanet İşleri Başkanı geliyor


Müftü Mehmet Aşık, Berat Gecesi’nde TRT kanallarında ekrana gelecek ‘Kandil Özel’ programının Çorum Ulucamii’den canlı olarak yayınlanacağını açıkladı.


www.corumhakimiyet.net’te yer alan Recep Mebet imzalı habere göre, 1 Haziran 2015 Pazartesi gününü Salı’ya bağlayan akşamın Berat Gecesi olduğunu hatırlatan Mehmet Aşık, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in katılımıyla gerçekleşecek kandil programına tüm Çorum halkını davet etti.


Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. H. Kamil Yılmaz, Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Yaşar Yiğit, Cami Hizmetleri Daire Başkanı Selahattin Çelebi’nin de hazır bulunacağı kandil programından bahseden Aşık, Akşemseddin Camii’ndeki bazı eksiklikler nedeniyle televizyon çekimlerinin Ulucamii’ye alındığını duyurdu.


Dün düzenlediği basın toplantısında kandil hazırlıklarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Müftü Aşık, Türkiye’nin önde gelen mevlidhanlarının da programda görev alacağını söyledi.


Müftü Yardımcıları Tahir Kılıç ve Ahmet Süzen ile bazı birim müdürlerinin de katıldığı toplantıda konuşan Aşık, Pazartesi günü akşam namazının ardından başlayacak kandil yayınında Ulucamii üst katınının kadınlara ayrılacağını, cami bahçesine ise hasır örtüler serileceğini kaydetti.


Çocuk ve gençleri, kandil gecesinde özellikle Ulucamii’ye beklediklerini vurgulayan Aşık, Berat Gecesi’nin yaklaşan Ramazan Ayı’nın müjdecisi olduğunu söyledi.


‘Kurtuluş Gecesi’ olarak nitelendirilen Berat Gecesi’nin İslâm dinindeki yeri ve önemini anlatan Aşık, şöyle konuştu:


“Pazartesi günü idrak edeceğimiz Berat Gecesi’nde akşam namazını müteakiben TRT’nin ‘Kandil Özel’ programı Çorum Ulucamii’nden canlı olarak ekrana gelecek. Diyanet İşleri Başkanımız’ın da katılacağı programda görev alacak olan Türkiye’nin önde gelen mevlidhanları unutulmaz bir manevi ziyafet sunacak.


Berat, günahlardan temizlenme ve manevi arınma açısından önemli bir fırsat. Bu fırsatı zevk ve eğlenceye kurban etmeyelim. Kandil gecesini uyanık bir kalple değerlendirip günahlarımızdan tevbe edip bağışlanma dileyelim. Kardeşliğimizin, birlik ve beraberliğimizin pekişmesi, aramızdaki düşmanlıkların yok olması için dua edelim.


Ramazan Ayı’na hazırlık anlamı taşıyan bu gecede manevi açıdan kendimizi gözden geçirelim. Berat Gecesi’ni bir milat, ömrümüz için dönüm noktası kabul edelim. Bu gecenin İslam âlemine, ülkemize, şehrimize ve hanelerimize hayırlar getirmesini diliyor, tüm Çorum halkının Berat Kandili’ni şimdiden tebrik ediyorum.”




Son Güncelleme: 29.05.2015 15:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165