Diyanet Sen’in cevabı gecikmedi ‘İftiracı sendika yine iş başında’

Diyanet-Sen Çorum Şube Başkanı Ali Yıldız, Türk Diyanet Vakfı Sen Şube Başkanı Mustafa Ünlü’nün...

23 Ekim 2014 Perşembe 16:11
 Diyanet Sen’in cevabı gecikmedi  ‘İftiracı sendika yine iş başında’


Diyanet-Sen Çorum Şube Başkanı Ali Yıldız, Türk Diyanet Vakfı Sen Şube Başkanı Mustafa Ünlü’nün sendikalarına yönelik eleştirilerine cevap verdi. Yıldız açıklamasında, “İftiracı sendika yine iş başında” dedi.


11 yıldır yetkili sendika olarak din görevlilerinin haklarını her platformda savunan ve Kurum İdari Kurulu toplantılarına taşıdığı maddelerle din görevlilerine sayısız kazanım elde eden Diyanet Sen’in maalesefasılsız itham ve iftiralarla karalanmaya çalışıldığını belirten Yıldız, açıklamasında şöyle dedi;


“Türk Diyanet Vakıf-Sen tarafından yapılan bir açıklamada, 2014 Ekim ayı Kurum İdari Kurul görüşmelerine Diyanet-Sen’in götürdüğü tekliflerden Diyanet İşleri Başkanlığı Atama Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5/b maddesi uyarınca yani ortak nitelik kaybı nedeniyle görevine son verilen din görevlilerinin mağduriyetinin giderilmesi ve tekrar görevlerine dönmeleri hususunda çalışma yapılmasının sağlanması” maddesi çarpıtılarak kamuoyu yanlış bilgilendirilmiştir.


Söz konusu yönetmeliğin 5/b maddesinde bahsedilen ortak nitelik “Atanmalarında dini öğrenim şartı esas alınan unvanlarda; itikat, ibadet, tavır ve hareketlerinin İslâm törelerine uygunluğunun çevresinde bilinir olması olarak açıklanmaktadır. Sendika olarak bizim istediğimiz söz konusu maddede geçen İslam törelerine uygunluk ifadesinin içeriğinin belirlenmesidir. Çünkü ülkemizde İslam töreleri yöreden yöreye, bölgeden bölgeye değişiklikler göstermektedir. Hal böyle olunca tanımı kesin olarak belli olmayan “İslam törelerine uygunluk” cümlesi nedeniyle bir çok görevlimiz mağduriyet yaşamaktadır. Örneğin Elazığ’ın Karakoçan, Palu, Arıcak bölgelerinde din görevlisinin köydeki bir taziyede üç gün oturması töredir. Ama Baskil, Keban ilçelerinde böyle bir töre yoktur. Karakoçan bölgesinde üç gün taziyeye oturmayan bir İmam kardeşimiz şikayet edilip ceza alırken, Baskil’de ki imam kardeşimiz böyle bir şikayete maruz kalmamaktadır. KİK’e getirdiğimiz söz konusu madde ile bu mağduriyetlerin giderilmesi ve bu tür İslami törelerden ceza alanların affedilmeleri ve bu törelerin tanımının yapılması teklif edilmiştir.Bunun izahı da bizzat yöneticilerimiz tarafından Diyanet yetkililerine yapılmıştır. Diyanet-Sen bu teklifi masaya getirirken, malum sendikanın bahsettiği gibi kesinlikle hırsızlık, içki, zina, zimmete para geçirme vb. suçlamalardan görevden atılan din görevlilerinin göreve döndürülmesini kesinlikle teklif etmemiştir.


Gerek söz konusu madde gerekse Kurum İdari Kuruluna getirdiğimiz tüm teklifler ve önceki KİK kararları incelendiğinde sendikamızın din görevlileri lehine sayısız kazanım elde ettiği rahatlıkla görülecektir.


Türk Diyanet Vakıf Sen’in çalışma yapmadığımızı iddia ettiği konular ise eleştirdikleri son Kurum İdari Kurulu Toplantısı tekliflerimizi bile okumadıklarının kanıtıdır. Zira gerek rotasyon gerek hac ve umre görevlendirmeleri ile gerekse ek gösterge ve imamlara yeni amirler kazandırılmaması konusunda Diyanet-Sen’in tavrı çok nettir. Başbakandan, DİB Başkanına, Toplu Sözleşmeden, KİK toplantılarına kadar bu konular gündeme getirilmiş ve din görevlilerinin hakları en üst düzeyde savunulmuş ve bu kararlı tutum sayesinde sayısız kazanım elde edilmiştir.


‘Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz’


Diyanet-Sen olarak toplumda en düşük maaşı alan din görevlilerinin maaşlarının yükseltilmesi, Yaz Kur’an Kurslarında ek ders ücreti alınması, Dini bayramlarda mesai ödenmesi, atama ve nakillerde, hac ve yurtdışı sınavlarında adil bir sınav sisteminin getirilmesi, Kur’an Kursu öğreticilerine eğitime hazırlık ödeneği verilmesi gibi buradan saymakla bitiremeyeceğimiz bir çok hayırlı hizmete imza atmış bulunmaktayız.


‘Provokatif oyunları bozmaya kararlıyız’


Bizler yetkili sendika olarak üzerimizdeki sorumluluğun bilincinde olarak tarafımıza iletilen talepleri değerlendirerek ortak akıl oluşturmaya çalışırken, yetkisiz ve etkisiz sendikaların çamur at izi kalsın anlayışıyla yaptığı bu provakatif oyunları bozmaya kararlıyız.


Sendikamızın bahsedilen ortak nitelik kaybındaki zina, içki, taciz, kumar gibi bir takım büyük günahları işleyenlerin tekrar göreve dönmesini talep etmiş gibi gösterilmesi en basit ifade ile ahlaksızlıktır. Sendikamıza bu konuda iftira atanları buradan müfteri ilan ediyoruz. Bu millet 5’li çetelerle iş birliği yaparak ülkemizi ve demokrasimizi sekteye uğratmaya çalışanları unutmadı. Diyanet-Sen Erdemli sendikacılığın adıdır. Kötü karnenin dışında topluma anlatacak bir şeyi olmayanlar meyveli ağacı taşlama işindeler. Hayırlı işlerin muzır manileri çok olurmuş. Diyanet-Sen hayırlı hizmetlerine devam ediyor.”




Son Güncelleme: 23.10.2014 16:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165