Doğu Türkistan mesajı

TÜRKAV Şube Başkanı Mehmet Ferit Erkun, Doğu Türkistan’da oruç tutan 100’e yakın...

29 Haziran 2015 Pazartesi 15:47
 Doğu Türkistan mesajı


TÜRKAV Şube Başkanı Mehmet Ferit Erkun, Doğu Türkistan’da oruç tutan 100’e yakın Müslüman Uygur Türkünün katledilmesini lanetledi.


Erkun, yaptığı açıklamada, Çin mezalimi karşısında suskun kalınmasına tepki gösteren Erkun, açıklamasında şöyle dedi: “Bilindiği gibi son aylarda zalim Çin yine yapacağını yaptı. Binlerce soydaşımızı, kan kardeşimizi, din kardeşimizi sürgünlere gönderdiler. Binlerce kardeşimizi şehit ettiler.


En son, geçen hafta içerisinde Doğu Türkistan’da kardeşimiz Uygurlara Ramazan'da zorla içki içirilmesi gibi iğrenç olaylar meydana gelmiştir. Kaşgar kentinde oruç tutan 100'e yakın Müslüman’ın Çin polisince öldürüldüğünü, Uygur Türkü genç bir kadının, Türkiye’deki eşine kavuşmak için çocuklarıyla birlikte sınıra gitmek isterken gözaltına alındığını,  bir ay sorgulandığını, ancak sağlıklı girdiği polis merkezinden cesedinin çıktığını, çocuklarının akıbetini ise kimsenin bilmediğini basından takip ediyoruz.


Bütün bunlara karşın zalim Çin devleti terörle mücadele adı altında soydaşlarımızı katletmeye devam ediyor.


Peki, Filistin’de, Myanmar’da, Afrika’da ve dünyanın değişik bölgelerinde sadece Müslüman olduğu için katledilen kardeşlerimiz için bas bas bağıran adı sivil toplum kuruluşları olan sözde insan hakları savunucuları nerede?


Ayn el Arab’ta yaşananları tabi ki tasvip edemeyiz. Orada yaşananları tel’in edenler nerede? Orada mahsur kalanlara sözde yardım etmek için  ülkemizi koridora çevirenlere yol veren, ülkemizi yönetenler nerede?


Neden İslam alemi parçalanıyor? Neden İslam aleminin önderliğine soyunanlar bu parçalanmalar karşısında susuyorlar? Neden hem Müslüman ve hem de Türk olunca insanlar ötekileştiriliyor? O kardeşlerimiz yüce önderimiz, rehberimiz,  efendimizin ümmeti değil mi ey ümmetçiler. Neden susuyorsunuz?.


Yüce Türk milleti. artık uyanmanın zamanı gelmedi mi? Neden hala uyuyoruz, neden parçalanmalara karşı sessiziz, ne zaman uyanacağız, ne zaman birlik içerisinde beraberlik içerinde sesimizi çıkaracağız. Neden üzerimizdeki ölü toprağından silkinemiyoruz?




Son Güncelleme: 29.06.2015 15:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.