Doktora hakarete tepki

Sağlık-Sen Çorum Şubesi Basın ve iletişim Başkan Yardımcısı Hacı Nuri Lafcı, Hitit Üniversitesi Tıp...

30 Ekim 2014 Perşembe 11:26
 Doktora hakarete tepki


Sağlık-Sen Çorum Şubesi Basın ve iletişim Başkan Yardımcısı Hacı Nuri Lafcı, Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde meydana gelen şiddet olayına tepki gösterdi.


Lafcı, açıklamasında yaşananları şöyle özetledi; “Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde Türk filmlerini aratmayacak bir olay yaşanıyor. Doğum hastası olarak hastaneye gelen bir hastaya, nöbetçi Kadın Doğum Uzmanı Dr. Özgül Şimşek tarafından gereken müdahale yapılır. Doktor hanım hastanın ivedilikle sezaryen ameliyatına alınması, zaman kaybettirilmemesi gerektiğini ifade etmesine rağmen sırf hasta yakınlarının ısrarlı talebi üzerine hasta 3 defa ameliyat masasından kaldırılmıştır. Doktor hanım hastanın biran önce hayati tehlike yaşamadan doğacak çocuk ve eşinin sağlığı için koştururken, hastanın eşi tarafından doktor hanıma ağza alınmayacak galiz küfürler edilmiş, hastanenin duvarları tekmelenmiştir. Buna rağmen doktor hanım Hipokrat yemininin gereğini yerine getirerek onca küfür ve hakarete rağmen hastanın hayatını riske etmez. Hastayı ameliyata alır. Sağlıklı bir doğum gerçekleşir. Şu an anne ve çocuğun sağlığı son derece yerindedir. Sağlık-Sen Çorum Şubesi olarak doktor hanıma önce geçmiş olsun diyor, sonrada bu özverisinden dolayı teşekkür ve takdirlerimizi iletiyoruz. Doktor hanıma zorluk çıkaran, görevini zamanında yerine getirmesine engel olmak için her türlü gayreti gösteren, kendini bir anda doktorun kararını sorgulayacak kadar bilge zanneden, ahkâm kesen, tek bildiği hakaret ve küfür olan bu kişiyi şiddet ve nefretle kınıyor, insanlara sağlık hizmeti verebilmek için her türlü özveriyi gösteren sağlık çalışanlarımıza yapılan bu tür sözlü ve fiili şiddetin bir an önce son bulmasını diliyor, Bu tip dağ kanunlarından medet uman kaba ve cahil insanlara verilecek müeyyidelerle hadlerinin bildirilmesi gerektiğini düşünüyor, bu konuda yetkilileri göreve davet ediyorum.”









Son Güncelleme: 30.10.2014 11:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 2014-10-30 16:37:09

Kadın doğum Uzmanımız Sn.Dr.Özgül Şimşek'e görevini tarafsızca ve başarıyla yaptığı için teşekkür ederiz.Değerli hastamıza ve yeni doğan yavruya sağlıklı günler dilerken Saygı değer Doktorumuza olumsuz hareketlerde bulunan;hatta insanlık sınırını aşan o isanı kınıyoruz.