Döngeloğlu ve Erzincanlı Çorumluları ağlattı

Çorum Belediyesi, düzenlediği programla 15 Temmuz şehitlerini andı. Kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında ünlü televizyon programcısı Ömer Döngeloğlu ve şiir yorumcusu Dursun Ali Erzincanlı’yı Çorumlu sevenleriyle buluşturan Çorum Belediyesi, programı izleyen çok sayıdaki seyirciye duygulu anlar yaşattı.

03 Kasım 2016 Perşembe 15:34
 Döngeloğlu ve Erzincanlı Çorumluları ağlattı


Çorum Belediyesi, düzenlediği programla 15 Temmuz şehitlerini andı. Kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında ünlü televizyon programcısı Ömer Döngeloğlu ve şiir yorumcusu Dursun Ali Erzincanlı’yı Çorumlu sevenleriyle buluşturan Çorum Belediyesi, programı izleyen çok sayıdaki seyirciye duygulu anlar yaşattı.


Belediye Basın Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Devlet Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Belediye Meclis Üyesi Ahmet Özler, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan ile birlikte çok sayıda vatandaşın katıldığı programda ilk olarak Dursun Ali Erzincanlı sahne aldı. Ashab-ı Muhammed, 52 gün gibi bir çok şiirini okuyarak izleyicileri duygulandıran Erzincanlı, 15 Temmuz darbe girişimine karşı darbeci generali vurduktan sonra 30 kurşunla şehit edilen kahraman astsubay Ömer Halisdemir için yazdığı "30 kuş" şiiri salondakileri ağlattı. Yüzlerce seyirci gözyaşlarını tutamazken bir kez daha darbecilere lanet okudu.


Dursun Ali Erzincanlı’dan sonra sahneye çıkan Ömer Döngeloğlu da sahabelerin hayatından örnekler vererek, “Şehitlerimizin vatan için nasıl savaştığına 15 Temmuz gecesi şahit olduk. Şehitlerimiz kendilerinden sonrakiler aynı ruhla yaşasınlar diye şehit oldular. Şehit olanlara Allah kendi ismini vermiştir. Şehit Allah'ın isimlerindendir. Devletimiz, milletimiz şehitlerimize ve ailelerine en güzel şekilde değer vermektedir. Ne yaparsanız yapın üzerine basacağınız bir toprağınızın olması gerekir. 15 Temmuz şehitleri bize vatan emanet etti. Bize düşen bu topraklar üzerinde birlik olmaktır. Amerika'nın, gavurun yanında olmaktansa Çorum'da gariban olarak şehit olmak daha şereflidir. Bir dua ile bir mezara 1.000 kişi gireriz biz.  Irak'a onlarca ülke gidip planlar yapıyor. Ama orada bulunan Irak'ın lideri Türkiye'yi istemiyor. Müminler birbirinin dostudur. Türkiye üzerinde oynanan oyunlar artık gizli değil maskesiz oynanıyor. 15 Temmuz gecesi tanklar göz göre göre vatandaşlarımızı ezdiler. Bunlara karşı acımız hiç dinmiyor. Birde hiç utanmadan buna tiyatro diyorlar. Amerika'nın 1 dolarına dinini imanını satanlara yazıklar olsun.” diye konuştu.


Müslümanlara karşı kurulan tuzak 15 Temmuz’da bozuldu


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, program sonunda yaptığı konuşmada 15 Temmuz sürecinde Türkiye'nin 81 vilayetinde demokrasi nöbeti tutulurken Çorum’a çok sayıda sanatçı davet ettiklerini, bu sanatçıdan bazılarının ücreti mukabilinde bile gelmezken Ömer Döngeloğlu ve Dursun Ali Erzincanlı’nın yoğun programları içerisinde hiçbir ücret almadan demokrasi nöbetlerine destek vermek için Çorum'a geldiğini hatırlattı.


15 Temmuz gecesini Türk milletinin ferasetiyle geride bıraktıklarını dile getiren Başkan Külcü, “Topların, tankların üzerine yürüyüp gazi olan 2 binden fazla kardeşimiz var. Rabbim onlardan razı olsun. 246 kardeşimizde şehit oldu. Rabbim rahmet eylesin. O gece ölümü adeta içinde hisseden, ama buna rağmen cesaretini ümidini hiç bozmayan, sizi karşıdaki adalara götürelim güvende olursunuz dendiğinde, "Orada ne işim var. Ölürsem şerefimle ölürüm. Benim yanım milletimin yanıdır” diyen liderden de Allah razı olsun. O lideri yalnız bırakmayan, onun samimiyetine, onun yiğitliğine ve onun kardeşliğine güvenip sokaklara çıkan, okçular tepesini boş bırakmayan 79 milyondan da Allah razı olsun. O gün bozulan oyun sadece Türkiye'ye oynana bir oyun değildi. Millet o gün böyle bir tuzağı bozdu. Yüzyıllar boyunca 15 Temmuz'u da unutmayacağız ve o hainleri unutturmayacağız. Bir daha da Allah'ın izni ile bu milletin içinde kendilerine yer bulamayacaklar." dedi.


Konuşmalardan sonra Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve AK Parti Merkezi İlçe Başkanı Yaşar Anaç, Dursun Ali Erzincanlı ve Ömer Döngeloğlu'na çiçek takdim etti.

 

 

Son Güncelleme: 03.11.2016 17:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.