Dönüşüm için heyet bekleniyor

Bayat'ta Adliye Sarayına dönüştürülmesi için Adalet Bakanlığına devredilen eski Askerlik Şubesi binası dönüşüm için Adalet Bakanlığından gelecek heyeti bekliyor.

20 Aralık 2016 Salı 12:43
Dönüşüm için heyet bekleniyor

Bayat'ta Adliye Sarayına dönüştürülmesi için Adalet Bakanlığına devredilen eski Askerlik Şubesi binası dönüşüm için Adalet Bakanlığından gelecek heyeti bekliyor.


Askerlik Şubesi kapatıldıktan sonra bürokratik engelleri aşarak Milli Savunma Bakanlığından alınıp Adalet Sarayı yapılması için Adalet Bakanlığına devredilen bina dönüşüm için Ankara’dan gelecek heyeti bekliyor.


2012 yılı Haziran ayında yaşanan tatsız adliye kapama olayından sonra tekrar öyle bir olay yaşamak istemeyen ilçe yetkilileri, siyasiler çerçevesinde girişimlerde bulunarak boş olan ve lojmanları da bulunan eski askerlik şubesi binasını adalet sarayı yapılması için Adalet Bakanlığına tahsis ettiler.


Bu tahsisten sonra Aralık 2014 tarihinde dönemin Milletvekilleri Salim Uslu, Cahit Bağcı ve Ak Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan’ın,  girişimi ile dönüşüm için 200 bin TL ödenek çıkartılarak İl Özel İdare bünyesine aktarılmıştı. Aradan geçen zaman zarfında herhangi bir gelişme olmayınca Ak Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, dönemin AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu ve Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç konuyu bizzat 1 Temmuz 2014 tarihinde dönemin Adalet Bakanı Kenan İpek’e ilettiler. Adalet Bakanı Kenan İpek’te dönüşümün hemen yapılması için talimat vermesine rağmen halen ekibin gelmemesi kafalarda soru işaretleri oluşturuyor.

Halen Hükümet Konağı giriş katında faaliyetini sürdüren ilçe adliyesinde son zamanlarda artan dosya sayıları ve kadro sayısına karşın mevcut yer yetersiz kalıyor. Acilen yeni ve düzenli bağımsız bir adliye sarayına ihtiyaç duyulan ilçe alt yapısı oluşturulan yeni adliye sarayına kavuşacağı günü bekleniyor.

Sürecin uzamasından tedirgin olan vatandaşlar, ''Bayatta ikinci bir Adliye vakası yaşamak istemiyoruz. Binası teslim edilmiş, ödeneği çıkmış olan Adliye Sarayı için Ankara’nın hemen bitişindeki ilçemize bakanlıktan heyetin gelmemesi biraz düşündürücüdür. Diğer ilçelerde temelden yapılıp teslim edilen binalar varken Bayatta her şeyi hazır binanın tamiri için beklenmesi hiçte iyi bir durum değil. Konuyla sayın milletvekillerin ilgilenerek bir an evvel yeni Adalet Sarayına kavuşmak istiyoruz’’ dedi. 

Son Güncelleme: 20.12.2016 12:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Avcu 2016-12-21 00:16:34

Millet vekillerine sorsan orası ya öğretmen evine ayrılmıştı derler (var çünkü)yada eski çamlar bardak oldu derler,üniversitede olduğu gibi bayata sıcak bakan yokki çünkü bizler nasılsa yüzde 80 veriyoruz