Dört dörtlük uyum

Milletvekili Ceylan uyumlu çalışma ile çok güzel sonuçlar alındığına dikkat çekti

01 Ağustos 2017 Salı 17:59
Dört dörtlük uyum


Hitit Üniversitesi’nin yeni çalışmaları ve projelerinin açıklandığı basın toplantısında konuşan AK Parti
Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Çorum’da siyaset, bürokrasi, üniversite ve belediye ile diğer kuruluşlar arasında dört dörtlük bir uyum olduğunu söyledi.

ÇORUM’A NELER YAPABİLİRİZ?


Meclis çalışmalarına ara verilir verilmez Çorum’a gelerek neler yapılabileceğini değerlendirdiklerini 
belirten Ceylan, mülki ve yerel idare, siyaset ve bürokrasinin toplu mesaj verdiklerinde netice alınabildiğini ifade etti.

KURU YERDE ATEŞ YAKTI


Rektör Alkan’ın İTÜ gibi önemli bir üniversitede görev yaparken memleketine vefa borcunu ödemeye 
geldiğini belirten Ceylan, “ Sayın Rektörümüze görev teklif edildiğinde Çorum’a gelip kuru yerde ateş yakın dedim. Çorum’a borcu olduğunu söyledim. Kendileri görevi kabul edip geldi. İsabetli bir karar vermişiz.” dedi.

KÜLLİYE GİBİ CAMİ


Rektör Alkan’ın 7 yıllık görev süresinde 14 yıllık iş yapılarak sorun çözüldüğünü vurgulayan Ceylan, 
“Üniversitenin yeni projeleri bizi heyecanlandırıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız her kampüse bir cami talimatı verdi. Üniversite camisi tek başına bir ibadethane olmayacak. Sosyal alanları ile birlikte külliye hüviyeti kazanacak. 5 bin 500 m2 alanda 2 bin kişilik kapalı, 2 bin kişilik açık alanda olmak üzere aynı anda 4 bin kişi ibadet edebilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı 2 milyon lira kaynak ayırdı. Sayın Valimizin öncülüğünde Çorumlu hayırseverlerin katkısı sağlanacak.” dedi.

25 BİN ÖĞRENCİ


Rektör Alkan’dan görevi bırakırken 25 bin öğrenci hedefini yakalamasını isteyen Ceylan, “2014-2015-
2016 yıllarında yüzde 95’lik doluluk oranı elde edildi. 5083 kişilik kontenjan tercihe sunuldu. Bayat ve Kargı’ya 64’er öğrenci alınmak üzere toplam 4 bölüm açılacak.Öğrenci Çorum’dan memnun. Tıp Fakültesi öğrencilerimiz iki dönemdir Gazi Üniversitesi’nden mezun oluyor. Bu yıl 62 öğrencimiz HİTÜ Tıp’ta eğitim alacak. Hastane tıp öğrencilerinin tatbiki eğitiminde kullanılacak. Tıp Fakültesi’nde 100 öğretim elemanı görev yapıyor. Ankara, Samsun gibi illerde olan akademisyenler Çorum’da var. Bölgenin sayılı hastaneleri arasındayız. Yeni hastanenin taşınması ile ilgili eleştiriler oluyor. Yapıcı eleştirilere açığız. Yeni hastane 500 milyon liraya Çorum’a bir kalemde yapılan en büyük sağlık yatırımıdır. Hastaneler ev ve büro gibi taşınmıyor. Planlı ve hassas olmalıyız. Esasında 10 Temmuz’da hastane tüm poliklinikler itibariyle hizmete açıldı. Sayın Valimiz çok emek verdi. Yataklı bölümler de devreye alındığında eski hastaneyi tamamen boşaltmış oluyoruz.” diye konuştu.

HUKUK, ECZACILIK VE DİŞ HEKİMLİĞİ

Üniversitenin şehrin lokomotifi olduğunu vurgulayan Ceylan, Hukuk, Eczacılık ve Diş Hekimliği Fakültelerinin de açılması için YÖK’te sürecin devam ettiğini aktardı.

BAKAN’A AYAK BASTI PARASI

Vali Necmeddin Kılıç’ın lokomotif görevi üstlendiğini, Rektör Alkan’ın başarılı işler çıkardığını,belediye başkanı ve milletvekillerinin bürokrasi ile birlikte çalışarak Çorum’un meselelerini kendilerine dert edindiklerini belirten Ceylan, “Sağlık Bakanımız Çorum’a uğradı. Kendisine Samsun’a giderken Çorum’dan sık sık geçeceğini, ayak bastı parası alacaklarını ifade ettim. Yeni hastanemize isminden
dolayı Sayın Cumhurbaşkanımızın önem verdiğini hatırlattım.” şeklinde konuştu.



Son Güncelleme: 01.08.2017 18:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.