DPD Proje Danışmanlık’tan Çorum’a övgü

Çorum Kasaplar ve Celepler Esnaf Odası ile Oto Tamirciler Esnaf Odası tarafından Avrupa Birliği (AB) hibelerinden yararlanmak amacıyla hazırlanan projeler Ankara’da faaliyet gösteren DPD Proje Danışmanlık yetkililerince incelendi.

26 Şubat 2017 Pazar 13:43
 DPD Proje Danışmanlık’tan Çorum’a övgü


Çorum Kasaplar ve Celepler Esnaf Odası ile Oto Tamirciler Esnaf Odası tarafından Avrupa Birliği (AB) hibelerinden yararlanmak amacıyla hazırlanan projeler Ankara’da faaliyet gösteren DPD Proje Danışmanlık yetkililerince incelendi.


Geçtiğimiz hafta sonu Çorum’a gelen DPD Proje Danışmanlık Müdürü Fayık Demirtaş, Çorum Valiliği Sosyal Etüt ve Projeler Müdürü Seyfettin Zengin, Kasaplar ve Celepler Esnaf Odası Başkanı Recep Gür, Oto Tamirciler Esnaf Odası Başkanı Necmettin Uzun ve Oda Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Murat İlter’le birlikte istişarelerde bulundu.


Oto Tamirciler Esnaf Odası’nda bir araya gelen heyet projeleri masaya yatırırken ayrıca AB hibe fonları ve Türkiye tarafından sağlanan hibe programlar için hazırlanacak projeler hakkında ön görüşmeler yaptı. Toplantıda Almanya öncelikli olmak üzere diğer AB ülkelerindeki benzer faaliyetler yapan esnaf ve sanatkar odaları, birlikler,  mesleki vakıf ve dernekler ile işbirliği yapılması, oda üyelerinin işyerlerinde çalışan çırak, kalfa, usta ve usta öğreticilerin eğitimi ve geliştirilmesi, odalara sürdürülebilir eğitim altyapısı kurulması ve AB ülkeleri ile ilişkilerin geliştirilmesi konularını kapsayan projeler hazırlanması hakkında mutabakat sağlandı.


Hazırlanacak projelerde başta Çorum Belediyesi olmak üzere ÇESOB ve diğer esnaf ve sanatkar odaları, sanayi siteleri yönetimleri, İŞ-KUR, KOSGEB ve Çorum’da ki tüm mesleki ve teknik eğitim kurumları ile sürekli işbirliği yapılması kararlaştırıldı.


Toplantının ardından ise Oda Başkanı Necmettin Uzun’la birlikte Çorum Belediyesi’nin yatırımları yerinde incelendi. Başta Çorum Sanayi Sitesi, Traktörcüler ve Galericiler Sitesi, Kamyon Garajı, Sebze Hali, Otobüs Terminali ve Buhara Kültür Sitesi’ni yerinde gören DPD Proje Danışmanlık Müdürü Fayık Demirtaş, Çorum Belediyesi’nin büyük işlere imza attığını gördüğünü ifade ederek, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’den gittiği her yerde övgüyle bahsedeceğini söyledi. AHL Park Alışveriş Merkezi’ne de hayran kalan Demirtaş, bu yatırımı Çorum’a kazandıran işadamı Ahmet Ahlatcı’nın Çorum sevdalısı bir işadamı olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


Oda Başkanı Necmettin Uzun da, Çorum Belediyesi’nin yaptığı büyük yatırımlarla Çorum’u büyükşehir olma yolunda hızla yol kat ettirdiğini belirterek, Çorum için taş taş üstüne taş koyan herkese minnettar olduklarını kaydetti.


Son Güncelleme: 26.02.2017 16:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.