E hadi o zaman, neyi bekliyoruz?

Çorum kendi havaalanını kendi yapmayı istiyorsa harekete geçmeli

08 Ekim 2017 Pazar 23:16
E hadi o zaman, neyi bekliyoruz?

MUSTAFA DEMİRER

Başbakan Binali Yıldırım’ın Çorum ziyaretine havaalanı damgasını vurdu. Başbakan gitti, lâkin mevzu kapanmadı.

Hatırlarsak, Başbakan Binali Yıldırım, müstakil Çorum havaalanı talebine karşı Merzifon’u işaret etti, orasının tüm eksikliklerini tamamlayıp bölgesel havaalanı yapacaklarını belirtti.

'HAVAALANI YAPMAK İSTEYEN VARSA YAPSIN'

Gün boyu yaptığı ziyaretlerde ve mitinginde Çorumlu’nun havaalanı hassasiyetini hissedince de, “Çorum’un havaalanını kendi imkânlarıyla yapması konusuna da karşı değiliz. Havaalanı yapmak isteyenler varsa, buyurun gelin yapın. Başım gözüm üstüne. Yarın gelin, yarın veriyim izni. Ona itirazımız yok. Ama bizim amacımız ihtiyacı görmektir” diye konuştu.


AHLATCI DAHA ÖNCE DE SÖYLEMİŞTİ

Esasında olup biten gelişmeler yeni değil. Yakın geçmişte işadamı Ahmet Ahlatcı, benzer şekilde yerel dinamiklerle Çorum’a havaalanı yapılması fikrini ortaya attı. Çorum iş aleminin yerelde devletin de desteğini alarak terminal ve kuleleri yapabileceğini, kendisinin de  piste buzlanmaya karşı doğalgazlı ısıtma sistemi döşeyeceğini taahhüt etmişti.


Ahlatcı’nın önerisi bugün olduğu gibi o günlerde de tam destek görmüştü.  Bugün anlaşılıyor ki, tekrar başa döndük. 

Netice olarak, konuyu tartışma boyutundan çıkarıp somut hale getirmek için çözüm üretmekte fayda var.

SÖZDEN FİİLİYATA

Örneğin Çorum’a müstakil havaalanı yapma fikrini ortaya atan Sayın Ahlatcı, yerelde toplumun tüm katmanlarından havaalanına destek sözü verenleri de arkasına alarak, havaalanımızı özel teşebbüs eliyle yapacağımızı belirtip ilgili makamlara resmi başvuru yapabilir. Havaalanı için yapacağını verdiği sözleri yazılı taahhüt haline getirebilir.

Hazır havaalanı böyle her kesimden Çorumlu’nun gündemindeyken, veriler sözler, destekler havada kalmamalı. Çorum bu işi yapacaksa, havaalanı mevzusunu duygusal sözlerden ve sitemlerden ziyade kuvveden fiiliyata dökmeli. Aksi takdirde, yine havanda su dövmeye devam ederiz. 











Son Güncelleme: 10.10.2017 23:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2017-10-09 00:15:40

Lafa gelince herkes bol keseden atıyo icraata gelince hiçkimse destek vermiyo bu işler böyledir

Avatar
Adil 2017-10-09 08:21:14

Yaparsa yine ahlatcı yapar çorumu sıraya sokan yok şanssız bir iliz

Avatar
valdo 2017-10-09 08:47:41

siz hakikaten inandınız mı mustafa bey. ne oldu külcü efendinin de sesi çıkmıyor havaalanı konusunda. allah bir gün hepimizin layığını verecek. 2019'da külsüz günlere

Avatar
Valdo denen akl-ı evvele 2017-10-09 16:03:22

sevgili valdo, aklınız (varsa tabii) havaalanının külcü dışında başka birisinin yapabileceğini, yaptırabileceğini almıyor sanırım. havaalanı deyince bu konunun doğrudan muhatabı olan salim uslu, ahmet sami ceylan, lütfiye ilksen ceritoğlu kurt, mehmet karadağ vs. aklına gelmiyor da külcü geliyor. hatırlarsan eğeeerrr, maliye bakanı çoruma havaalanı yapılması için her türlü desteği vereceğini söylediğinde vekillerimiz nasıl bir tepki vermişti. aklını (varsa) bir yokla istersen. hatırlamak için kendini zorla.

Avatar
Mustafa 2017-10-09 17:39:39

Mustafa bey son günlerde havaalanı konusunda ciddi ve sevindirici gelişmeler var. Her ne kadar hükümet tarafından siz şurasını yaparsanız biz de hükümet olarak burasını yaparız açıklaması devlet yatırımları açısından etik ola da bile. Olsun Çorumlu Anadolu sanayi ve ticaret tarihine kendi kalkınmasını gerçekleştiren şehir olarak adını nasıl yazdirdiysa kendi havaalanını yazdıran şehir olarak ta adını yazdirsin. Hic önemli değil. Her şeyden önce hakkınızı teslim etmek görevimiz. Allah razı olsun Sayın Yolyapar ile siz bu işin peşini bırakmadınız.Haklı olarak hadi o zaman neyi bekliyoruz demissiniz haklisiniz. Ancak bu konu ateşten gömlek. Siyasiler ve bürokratlar bu işe temkinli yaklaşıyorlar. Bu çekingenlik olduğu sürece hiç kimse bir adim atmaz. Dolayısıyle ne Külcü ne de Uslu havaalanı konusunun kenarından bile geçmezler. Bu konudaki her hangi bir oluşumun içinde olmazlar. En doğrusu bu konuda sivil insitatiftir. Örneğin Corum havaalanı yaptırma ve geliştirme derneği misali bir sivil oluşum hasıl olur. Bu oluşumun yonetiminde Corum havaalanı meşalesini yıllar önce yakan sayın Adnan Türkoğlu, Siz, Sayın Yolyapar, Ticaret Odası, Cesob vb..Stk temsilcileri ve sayın Ahlatcı yer alır ve düğmeye basılır. Sonuç madem sayın başbakan bir yeşil ışık yaktı bu ışık şekilde degerlendirilir corum mutlu sona ulaşır. Ancak bütün bu emeklere rağmen bu konuda sessiz kalanları ve girişim de bulunmayanlari Corumlu unutmaz. Allah bu konuda emek verenlerin emeklerini boşa çıkarmasın. Son bir not gözlemlerime göre Çorumda burokratlarin önemli bir kısmında yorgunluk var. Hemen çoğu makamda 4 yılını tamamladı aralarında 10 yıla merdiven dayayanlar var. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği üzere bu da bir metal yoğunluğudur ve devlet tarafından gereği yapılmalıdır. Bu konuyu da değerlendirmeye almanızı dileriz.

Avatar
valdo 2017-10-10 09:03:27

sevgili kendini çok akıllı sanan zat-ı muhterem, şükür kendimi idare edecek kadar aklım var, bana yetiyor senin gibi çok akıllıların idare ettiği memleketimiz burada haberi yapıldı hatırlarsan yaşanabilir iller arasında bilmem kaçıncı oldu.yani senin çok beğendiğin sayın külcü hakkında mustafa bey bir yazı yazmıştı "külcü'nün fikri değişmediyse" diye demek ki külcü efendinin de bu işte olması lazım ben olmayan aklımla bundan bahsetmeye çalıştım ama sen neden bunu anlamazdan gelip külcü'nün davulculuğuna soyundum anlamadım. 2019'da inşaallah külsüz günler başlayacak umarım sen de sevdiğinle birlikte olursun.

Avatar
vatandaş 2017-10-10 09:14:31

arkadaş sen de şunu anlamadın galiba sayın külcü neden harekete geçmiyor demiş valdo rumuzlu vatandaş yoksa anlamak mı istemiyorsun? işte külcü'nün fikri değişmediyse köşe yazısından alıntı "belediye başkanı muzaffer külcü, çorumlunun havaalanı talebinin tavan yaptığı dönemde bir sohbet ortamında çorum belediyesinin çoruma havaalanı yapabilecek güce sahip olduğunu ifade etmişti." umarım anlamışsındır rumuzunu daha yazamayan çok akıllı arkadaş

Avatar
valdo'ya ikinci yanıt @valdo 2017-10-10 19:09:15

çok kıymetli valdo, yazınızı itinayla okudum. lakin anlatabildiğimi anlayamadığınızı anladım. havaalanı meselesini sayın başbakan gediğinde ne dedi. merzifon havaalanı yolunu kısıltarak çözeceğiz dedi. bizim siyasetçilerimiz ne dedi peki. başbakanın lafının üzerine laf söylenmez dedi. başbakan havaalanı konusunda bizi rahatlattı dedi. bunları kim dedi. hadi bi zahmet bunlara da kafa yoruver. olur mu valdo.