Ebru Sergisi yoğun ilgi gördü

AHL PARK Alış Veriş Merkezinde Lâçin Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından yürütülen LAKEM projesi kapsamında geçen hafta “Yüreğim Lâçin’de Kaldı” Ebru Sergisi açıldı.

17 Mart 2017 Cuma 13:57
 Ebru Sergisi yoğun ilgi gördü


AHL PARK Alış Veriş Merkezinde Lâçin Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından yürütülen LAKEM projesi kapsamında geçen hafta “Yüreğim Lâçin’de Kaldı” Ebru Sergisi açıldı.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Avrupa Birliğinin Hibe programı kapsamında desteklediği, Dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu ile İstihdam edilebilirliklerinin Geliştirilmesi operasyonu kapsamında LAKEM (Lâçin Kadın Eğitimi ve İstihdamı Merkezi) projesi hazırlandı. Proje kapsamında Dezavantajlı gurup olarak atfedilen ev hanımlarına yönelik olarak Ebru Sanatı ve Çini İşlemeciliği Eğitimi kursları açılacak. Bu kapsamda Ocak ayı başında açılan Ebru kursuna 20 Ev hanımı katılmış ve üretmiş oldukları eserleri tanıtmak amacı ile sergi açmak amaçlandı. AHL PARK Yöneticileri ile yapılan görüşme ve Valilikten alınan resmi onay ile 09 Mart 2017 tarihinde “Yüreğim Lâçin’de Kaldı” Ebru Sergisi açılmıştı.


Ebru Sergisi açıldığı günden itibaren Çorum protokolü ve halk tarafından yoğun ilgi gördü. Sergide Kâğıt üzerine Ebruların yanında Eşarp, Şal ve boyun atkısı olarak yapılan Ebrularda sergilendi. Aynı zamanda sergide kurulan tekneler ile Ebru yapıp gösterildi, denemek isteyenlere yaptırıldı ve ücretsiz olarak hediye edildi. Ebru sergisi 20 Mart Pazartesiye kadar açık olacak. LAKEM projesi kapsamında yapılan bu eserler daha sonra ki Fuarlarda ve sergilerde satışa sunulacak, böylelikle kursiyerlerin istihdama katılımı ile Türk sanatlarının tanıtımı ve ekonomiye katkıları sağlanacak.


Son Güncelleme: 17.03.2017 14:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.