Ecdadın izinde yürüdüler

Sarıkamış Destanı'nın 103. yılı nedeniyle Çorum'da da Sarıkamış Şehitleri anıldı. Yürüyüşe 7'den 70'e çok sayıda vatandaş katıldı

07 Ocak 2018 Pazar 11:49
Ecdadın izinde yürüdüler

Çorum’da Sarıkamış Harekatı'nın 103. yılı anma etkinlikleri çerçevesinde yürüyüş düzenlendi. 
Soğuk havaya rağmen komando timlerinin de aralarında bulunduğu binlerce kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla tekbirler getirerek şehitliğe yürüdü. Yürüyüşün ardından şehitlikte Kur'an-ı Kerim okunarak, şehitler için dualar edildi. İl Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Osmanlı Rus Savaşı’nda Sarıkamış'ta bulunan Allahuekber Dağları'nda 90 bin askerin milli mücadele adına, vatan uğruna canlarını seve seve feda ettiklerini belirterek, “Dondurucu soğuk ve tipi altında şehit olurken bile kol kola giren ve ebediyete bu şekilde yürüyen Mehmetçiğin bu acı destanı bir kahramanlık ve fedakarlık örneği olduğu kadar birlik ve kardeşlik dersidir. Sarışkamış muharebelerinde kutsal vatan topraklarını müdafaa etmek uğruna canını seve seve feda ederek şehit düşen vatan evlatlarını ebediyete intikallerinin 103. yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.
Sarıkamış şehitlerini anma programına 2016 yılında Mardin’in Derik ilçesinde PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Oğuz Emre Erkoç’un 8 yaşındaki oğlu Hüseyin Emre Oğuz da katıldı. Tören boyunca şehitlikte babasının mezarının başından bir an olsun ayrılmayan Hüseyin Emre, töreni sessizce izledi. Hüseyin Emre daha sonra Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile birlikte babasının mezarına çiçek bıraktı. Şehit uzmanın eşi Gülay Erkoç, Sarıkamış şehitlerini anmak için şehitliğe kadar yürüdüklerini dile getirerek, “Burası farklı. Ruhları şad olsun. Şehitlerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız. Böyle bir nesil yetiştirmeye çalışıyoruz. Hepsi birer aslan parçası, onlara layık olmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Anma programına Vali Necmettin Kılıç, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Çetin Öcal, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Abdurrahman Başbuğ, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, AK Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ, MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İHA

Son Güncelleme: 07.01.2018 19:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.