Egemenlik millette olacak

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 16 Nisan’da yapılacak olan referandum öncesi yeni anayasa konusunda Çorum halkını bilgilendirmeye devam ediyor. Külcü, Ulukavak Mahallesinde ev ziyaretlerini sürdürdü.

29 Mart 2017 Çarşamba 17:23
Egemenlik millette olacak

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 16 Nisan’da yapılacak olan referandum öncesi yeni anayasa konusunda Çorum halkını bilgilendirmeye devam ediyor. Külcü, Ulukavak Mahallesinde ev ziyaretlerini sürdürdü.



Külcü, yaptığı ziyaretlerde referandum oylamasında niçin evet denilmesi gerektiğini tek tek anlattı.


Rejim değişiyor diye yaygara kopartanların göz göre göre yalan söylediğini belirten Başkan Külcü, “Yeni anayasa ile Cumhuriyet rejimi değişmeyecek. Sadece yönetim şeklimiz değişecek. Bunlar önce hayırcı olup sonra kendilerine gerekçe uyduran tipler. Uydurdukları bu yalanların da hiç birinin bir dayanağı yok” dedi.




Mevcut anayasada “Millet egemenlik yetkisini ilgili kurumlar aracılığıyla kullanır” diye bir ifadenin bulunduğunu belirten Başkan Külcü, “Bu şekilde bir ifade dünyada hiç bir yerde yok. Sandığa gittiğin zaman milletvekillerinden başka bir yere oy veriyor musun? Başka bir seçim yapıyor musun? Ama mevcut Anayasada milletin yetkilerinin Milli Güvenlik Kurulu, Anayasa Mahkemesi, YÖK, HSYK, Danıştay, Yargıtay, Sayıştay gibi kurumlar tarafından kullanılabilmesi için zemin oluşturuluyor. Millet bunları seçmiyorsa peki bunlar bu gücü nereden alıyor. İnşallah 16 Nisan’da bütün yetki doğrudan milletin olacak” dedi ve güçlü bir şekilde EVETsonucu çıkacağına inandığının altını çizdi.



Düşmanlarımız ne diyorsa biz karşıtını söylemeliyiz

Yeni anayasadaki 18 maddeyi okuyan herkesin evet demesi gerektiğini belirten Başkan Külcü, “Etrafınızda neye evet, neye hayır diyeceğini bilmeyen, duygusal düşünen kardeşlerimiz olabilir. Onlara şunu söyleyin. Bugün PKK, YPG, PYD, DAEŞ, FETÖ, Avrupa devletleri ve bütün şer odakları hayır diyor. Evet diyenler kim? Onlar da AK Parti, MHP ve vatanını milletini seven insanlar. Sadece buna bakarak bile vatansever bir insan referandum oylamasında evet oyu verir. İmam Şafi’ye sormuşlar, ‘Hocam dost ehlini nasıl tanırız?’ o da cevap vermiş ‘Düşman okunu takip edin o sizi dost ehline götürür, gönül ehline götürür.’ Kardeşlerim gerçekten de durum böyle. Düşmanlarımız ne diyorsa biz onun karşıtını demekle yükümlüyüz, kimse bunu unutmasın.” dedi.



 

Son Güncelleme: 29.03.2017 17:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.