Eğitim Bir Sen'den kan bağışı kampanyası

Eğitim Bir Sen Çorum 1 Nolu Şube Başkanı Tahir Eşkil Kan Bağışı kampanyası ile ilgili açıklama yaptı.

21 Kasım 2015 Cumartesi 16:27
Eğitim Bir Sen'den kan bağışı kampanyası
 
Eğitim Bir Sen Çorum 1 Nolu Şube Başkanı Tahir Eşkil Kan Bağışı Kampanyası ile ilgili açıklama yaptı.

Eşkil,yaptığı açıklamada şunları dile getirdi;  “ Bir sivil toplum kuruluşu olarak bizler üyelerimizle beraber  sosyal sorumluluk gereği toplumsal olaylara, toplumsal yardımlaşmalara ve ihtiyaç  sahiplerinin seslerine kulak verip elimizden geldiği kadar duyarlı olmaya çalışıyoruz.

 

Türk Kızılayı, ülkemizin kan gereksiniminin önemli bir bölümünü karşılamaktadır. Bugün de Kızılay  ile Kan Bağışı  kampanyasına destek vermek amacıyla, Eğitim Bir Sen ailesi olarak tüm kamu kurum ve kuruluşlarını harekete geçiriyoruz. İnsanı yaşatmanın insanlığı yaşatmak kadar önemli olduğu bilinciyle, her damla kan kurtarılan bir candır düsturu ile hareket etmeye çalışıyoruz “‘Kan bağışı yapacak kimse yok mu’ sorusuna, ‘biz varız’ diyoruz. Bu nedenle bütün üyelerimizle birlikte  çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kampanyamıza katılacak bütün arkadaşlarımıza şimdiden teşekkür ediyoruz

Kan, geçmişten günümüze sağlığın ve yaşamın temel simgesi olarak “Kaynağı insan olan ve elde edilmesi için başka alternatifi olmayan eşsiz bir tedavi aracı” olarak bilinmektedir.

 Kan bağışı ise sadece tıbbi ve teknik konularla değil, aynı zamanda bireylerin iyi niyetli davranışlarının sonucu olarak açıklanmaktadır. Bir anlamda kan bağışı; bir örgüte, topluma ya da bireye yardımcı olma tutumunun davranışa dönüşmesi ya da bir kişilik özelliği olarak “fedakârlık” ile yakından ilişkilidir. İşte tam bu noktada Eğitim Bir Sen ülkemizle ilgili bütün toplumsal konularda duyarlı olduğu gibi bugünde Kan bağışıyla ilgili sorumluluğunu yerine getirmeye çalışmaktadır.

Kan bağışı kampanyamızı Kızılay Çorum Şubesi ile ortaklaşa gerçekleştiriyoruz.Bir damla kanın bir canı kurtarması temennisiyle hepinize katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyoruz.Kampanyamızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

 

 

Son Güncelleme: 21.11.2015 17:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.