‘Eğitim cahilliğin panzehridir’

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Çorum İl Başkanlığı, Eğitim öğretim yılının ikinci döneminin başlaması ve atamalar nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

20 Şubat 2017 Pazartesi 14:20
‘Eğitim cahilliğin panzehridir’

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Çorum İl Başkanlığı, Eğitim öğretim yılının ikinci döneminin başlaması ve atamalar nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.



TÜRKAV, göreve yeni başlayan Müdür Yardımcıları Davut Demirbaş ve Hüseyin Kır’a görevlerinde başarılar diledi.


Nezaket ziyaretine Türkav Çorum İl Başkanı Fikret Aktağ ve yönetim kurulu üyeleri Hamdi Öbekcan, Tahsin Boyacı, Emrah Şahin ve Mustafa Yıldırım katıldı.



Türkav yönetim kurulu, Milli Eğitimin, Türkiye’nin önemli meselelerinden birisi olduğunu belirterek, Milli Eğitim çalışanlarının sıkıntılarını paylaştı. TÜRKAV Çorum İl Başkanı Fikret Aktağ, “Ziyarette memleketimizin güncel konuları hakkında istişarede bulunduk. Memleketimize yapacakları hizmetlerde başarılar diledik. Eğitim ve öğretim hayatı bir milletin geleceğini aydınlatan meşale, ilim ve irfan yolunu açan, akıl ve ahlak yordamını gösteren kaynaktır.  Eğitim çok boyutlu bir sürecin adıdır. Hoşgörü ve birlikte yaşamanın temelini inşa eder. Eğitim noksanlığı ise varlığımızın mezarını kazar. Her medeni millet kendi geçmişini bilir, buna göre yaşar. Modern olmak köksüz olmak değildir. Köksüzlük cehalet, dahası eğitimsizliktir. Bugün, siyasi ve ideolojik kamplaşmalar, taassup ve doğmalar, bölücü ve yıkıcı emeller yolumuz üzerine kurulmuş amansız tuzaklardır. Eğitim cahilliğin panzehirdir. Eğitim huzur ve kardeşlik sigortasıdır. Mesele az öğrendim çok bildim konusu değildir. Vicdanlı, ahlaklı, hamiyetli, sorumlu, milli düşünen nesiller yetiştirmektir. Sıraların, yazı tahtalarının, öğrenen ve öğretenlerin bulunduğu alana okul diyoruz. Ama asıl mektebin gönüllerde olduğunu unutuyoruz. Düşünceye saygı, insan hakkına riayet, vatan ve millet sevdası öğrenilmez; idrak edilir” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Müdür Yardımcıları Davut Demirbaş ve Hüseyin Kır ziyaretten dolayı memnuniyetlerini bildirdi.


 

Son Güncelleme: 20.02.2017 14:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165