Eğitim Sen saldırıyı kınadı

Eğitim Sen Çorum Şube Başkanı Mehmet Öztürk, Hakkari Yüksekova’da terör örgütü mensuplarınca...

27 Ekim 2014 Pazartesi 17:41
 Eğitim Sen saldırıyı kınadı


Eğitim Sen Çorum Şube Başkanı Mehmet Öztürk, Hakkari Yüksekova’da terör örgütü mensuplarınca yapılan saldırıyı kınadı. Öztürk, saldırı sonucu şehit olan askerlerin ailelerine de başsağlığı diledi.


Öztürk, açıklamasında; “Cumartesi günü Türkiye acı dolu bir haberle daha sarsıldı. Hakkâri Yüksekova'da 3 genç asker sokakta yürürken öldürüldü. Saldırı sonucunda 3 genç insan hayatını kaybetti. Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Genç yaşta ocaklara ateş düşürenleri kınıyoruz. Evlatlarını toprağa veren annelerin gözünden akan yaşların artık son bulmasını istiyoruz. Acılı ailelere ve ülkemize başsağlığı diliyoruz.   


Türkiye`nin dört bir yanındaki ocaklara düşen ateşler hepimizin yüreklerini dağlamaktadır. Yaşanan acılara artık yeter denilmeli, anaların gözyaşlarını dindirmek için somut adımlar atılmalıdır. Bu ülkede barış namlunun ucunda değildir ve hiç olmayacaktır. Dünyanın hiçbir ülkesinde de barış öldürerek olmaz yaşatarak olur. Vicdanı olan hiç kimse daha fazla gencimizin ölmesine asla izin veremez.


Türkiye huzura ve barışa hasret bir ülke haline gelmiştir. Son dönemde iç ve dış politikada yaşanan gelişmeler, geleceğe yönelik kaygılarımızı arttırmaktadır. Halkın yaşadığı acıları ve yaşanan şiddet ortamını ranta dönüştürmek isteyen kimi çevreler, sanki kendileri herkesten çok üzülüyormuş gibi, kalıplaşmış ifadelerle yaşanan sorunu görmezden gelerek acıları öfkeye, öfkeyi savaş propagandasına dönüştürmeye çalışmaktadır.


Eğitim Sen olarak böylesi acı ve tarifi zor gelişmelerden duyduğumuz üzüntüyü bir kez daha dile getiriyor, faillerin bir an önce bulunarak yargılanması istiyoruz. Yaşamlarını kaybeden gençlerimizin ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.” ifadelerine yer verdi.





Son Güncelleme: 27.10.2014 17:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yılmaz.E 2014-10-28 10:37:26

niye talan söyleyim şaşırdım. hayret ölen askerlere kabahat bulmamışlar.