Eğitim Sen’de Osmancık İHL çıkışı

Eğitim Sen Çorum Şube Başkanı Mehmet Öztürk, Vali Ahmet Kara’nın Osmancık İmam Hatip Lisesi inşaatı ile ilgili açıklamasıyla yeniden gündeme gelen bağış parasıyla ilgili eleştirilerde bulundu.

21 Kasım 2015 Cumartesi 16:18
 Eğitim Sen’de Osmancık İHL çıkışı


Eğitim Sen Çorum Şube Başkanı Mehmet Öztürk, Vali Ahmet Kara’nın Osmancık İmam Hatip Lisesi inşaatı ile ilgili açıklamasıyla yeniden gündeme gelen bağış parasıyla ilgili eleştirilerde bulundu.

Hatırlanacağı üzere, 18 Aralık 2013 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın evindeki kütüphanede ayakkabı kutuları içinde bulunan ve Aslan’ın ifadesinde, Makedonya'da Balkan Üniversitesi ve Osmancık'ta İmam Hatip Lisesi'nin yapımında kullanılacağı belirtilen 4,5 milyon dolar para daha sonraki süreçte mahkeme kararı ile Süleyman Aslan’a iade edilmişti.

“Bu para ile İmam Hatip Lisesi yapılır mı?” diye soran Eğitim Sen Şube Başkanı Mehmet Öztürk, şu açıklamayı yaptı: “Ayakkabı kutusunda dolar istifleyen Süleyman Aslan’ın, bu paraları Osmancık ilçesinde yapımı devam eden İmam Hatip Lisesi’ne geçen yıl bağış olarak gönderdiği Çorum Valisi Sayın Ahmet Kara tarafından 18 Kasım 2015 tarihinde Osmancık ilçesinde açıklandı.

Daha önce Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık 08.05.2015 tarihinde 24 derslikli Osmancık İmam Hatip Lisesi'nin temelini atmış ve kimi yatırımların açılışını gerçekleştirmişti. Bu yatırımlar devlet tarafından gerçekleştirilen ve ödenekleri Milli Eğitim Bakanlığınca karşılanan projelerdir.

Şimdi, Osmancık'ta yapılacak olan 24 derslikli okul için ayrılan 4 milyon liralık ödenek Bakanlık onayı ile Mecitözü ilçesinde yapılacak olan İmam Hatip Lisesi için kullanılacağı, Süleyman Aslan'dan gelen paranın da Osmancık'taki İmam Hatip Lisesi’nin yapımında kullanacağı belirtildi.

Eğitim Sen Çorum Şubesi olarak, Süleyman Aslan'ın gönderdiği bu paralarla Osmancık'ta İmam Hatip Lisesi yapılmasını doğru bulmuyoruz. Çünkü bu paranın kaynağı belli değildir. Çünkü bu parada halkın alın teri yoktur. Yapılan uygulamayı kamuoyunun takdirine sunuyoruz.”             


Son Güncelleme: 21.11.2015 16:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fahri Ergün 2015-11-22 10:22:33

Eğitim Sen başka işiniz yok mu ihl düşmanlığından başka

Avatar
Fahri 2015-11-22 12:36:27

Yorumum neden yayınlanmadı