EKG testleri kol saatlerinden takip edilecek

Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kullanılmaya başlanan saatli elektrokardiyograf (EKG) cihazı ile hastaların kalp ritimleri ve tansiyonu, göğüs bölgesine takılan kemer üzerindeki cihaz ve cihaza uyumlu özel olarak geliştirilen kol saati sayesinde 7 gün boyunca anlık olarak izlenebiliyor.

13 Ocak 2017 Cuma 15:22
 EKG testleri kol saatlerinden takip edilecek

Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kullanılmaya başlanan saatli elektrokardiyograf (EKG) cihazı ile hastaların kalp ritimleri ve tansiyonu, göğüs bölgesine takılan kemer üzerindeki cihaz ve cihaza uyumlu özel olarak geliştirilen kol saati sayesinde 7 gün boyunca anlık olarak izlenebiliyor.


Türkiye’de ilk defa uygulanan cihaz, hastanın kalbinin tüm ritm hareketlerinin kaydedilmesine olanak sağlıyor. Cihaz sayesinde kalbin ritmi ya da hastanın tansiyon verileri anlık alınarak buna göre tedavi düzenleniyor. Hasta, kalp sağlığı ile ilgili herhangi bir sorun yaşandığında anında hastaneden telefonla aranarak kendisine bilgi veriliyor.

Çorum'un özellikle kalp rahatsızlıklarının tedavisi noktasında bölgesinde merkez konumuna geldiğine dikkati çeken Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, yeni yatırımlar, uzman akademisyen, doktor ve personel sayesinde bu alanda Çorum’dan başka illere sevklerin en az seviyeye indirildiğini açıkladı.



"HASTALARIMIZ TÜM BU SORUNLARDAN KURTULACAK"

Hastanede yeni uygulamaya başlanan saatli elektrokardiyograf (EKG) cihazı ile kalp ritim testleri hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, özellikle EKG testi için vücuda bağlanan cihazların hastalarda çeşitli sıkıntılar oluşturduğunu ifade ederek, "Hastamızın kalp sistemindeki ritim testinin yapılabilmesi için ona bir cihaz bağlanıyor. Ritim holteri denilen ve 6-7 kablosu bulunan eski cihaz hastanın vücudunda 24 kalıyor, bir günlük kalp ritmini kaydediyor. Bu cihazın vücudunda görünmeme ve hastamıza rahatsızlık vermemesi gibi bir imkan yok. Gerek kabloları gerekse kayıt cihazının büyüklüğü nedeniyle hastayı rahatsız edebiliyor. Hastalarımız Türkiye'de ilk kez Çorum'da, hastanemizde kullanımına başladığımız yeni cihaz sayesinde tüm bu sorunlardan kurtulacak.

Saatli EKG cihazı ile hastaların kalp ritim testleri artık çok kolay şekilde yapılabilecek. Sadece hastamızın göğsüne üzerinde cihaz olan kemer bağlanıyor ve kendisine özel bir kol saati takılıyor. Göğsüne bağlanan kemerdeki cihaz, kalp ritmini ölçerek anlık olarak kolundaki saate işliyor. Saat vasıtasıyla hem hastamız hem de doktorlarımız kalp ritmini anlık olarak takip edebiliyor" şeklinde konuştu.

Ritim testi cihazlarının sadece 24 saat kayıt yapabildiğini, yeni cihazla ise bu sürenin 7 güne çıkabildiğini açıklayan Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Yusuf Karavelioğlu da, "Bu cihazla hastalarımız kalabalık sistem ve ağır cihaz yükünden kurtuluyor. Kolundaki cihazdan kalp ritmini kendisi de görebiliyor, aynı zamanda saat olarak da kullanabiliyor. Bu hastaya konfor sağlıyor. Kablolar sarkmıyor. Bu cihazı Türkiye’de ilk kullanan kliniğiz" ifadelerini kullandı.

İHA


Son Güncelleme: 13.01.2017 16:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165