Ekonomiye yıllık 9,5 Milyon TL katkı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı Toplu Açılış Töreninde Çorum’da yapımı tamamlanan 5 Tesisin açılış töreni gerçekleşti.

23 Aralık 2016 Cuma 17:50
Ekonomiye yıllık 9,5 Milyon TL katkı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı Toplu Açılış Töreninde Çorum’da yapımı tamamlanan 5 Tesisin açılış töreni gerçekleşti.


Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yaptırılan 4 milyar lira bedelli 151 tesisin toplu açılışı sebebiyle Ankara'daki Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı tören düzenlendi.


Açılış töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Alçak terör örgütleri, şer odakları ne yapmaya çalışırlarsa çalışsınlar Türkiye, bu aziz millet medeniyet yolculuğundan asla dönmeyecektir. Ülkemize birçok eser kazandırıyoruz, bu yolda hiçbir engel tanımıyoruz. Türkiye'yi durdurmak isteyen içerideki ve dışarıdaki ihanet odaklarının yaptıklarına zerre kadar itibar etmiyoruz, asla pabuç bırakmıyoruz." dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan’da açılışta yaptığı konuşmasında, "Geçmişteki mücadelelerin aksine bugün asimetrik bir saldırı ile karşı karşıyayız. Terör örgütleri, bu kavganın sadece piyonlarıdır. Bizim asıl mücadelemiz arkalarındaki güçlerdir. Bu güçler, hassas noktamız olarak neremizi görüyorlarsa oraya yükleniyorlar. Bizim asıl mücadelemiz arkalarındaki güçlerdir. Bu güçler, hassas noktamız olarak neremizi görüyorlarsa oraya yükleniyorlar. Kimi yerde köken, kimi yerde mezhep ve meşrep farklılıkları üzerinden milleti bölmeye çalışıyorlar. Biliyorlar ki eğer Türk milleti bir ve beraber olursa bu çelik yumruk kendi tepelerine inecektir. Etnik bölücülük zehrini Kürt kardeşlerimize zerk etmeye çalıştılar, hamdolsun başaramadılar. Mezhep bölücülüğü zehrini Alevi kardeşlerimize bulaştırmaya çalıştılar, hamdolsun yine başaramadılar. Siyasi görüş farklılıkları üzerinden milletimizi bölmeye çalıştılar, hamdolsun bundan da netice elde edemediler" dedi.


Açılış törenine Çorum DSİ 54. Şube Müdürü Murat Şerbetçi, Müdürlük yetkilileri ile Merkez ve ilçelerden vatandaşlar da katıldı. Açılış sonrası heyet, Genel Kurul çalışmaları nedeniyle açılışa katılamayan Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu’yu Türkiye Büyük Millet Meclisinde ziyaret ettiler.


Ziyarette yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren Şube Müdürü Şerbetçi, “Çorum’da sizlerin de desteğiyle çok büyük projelere imza atıyoruz. Teşekkür ederiz” dedi.


'Cumhurbaşkanımız 30,8 Milyon TL’lik Yatırımın Açılışını Yaptı'


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Uslu, “Koordineli ekip çalışmasıyla büyük projeler gerçekleştiriyoruz. Devlet Su İşlerinin büyük yatırımlarıyla önümüzdeki yıllarda Çorum’da sulu tarım alanında devrim yaşayacağız. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız, Mecitözü Köprübaşı göleti Sulaması ve Derivasyon Tesisleri, Uğurludağ Gökçeağaç Köyü Köyiçi Deresi Taşkın Koruma tesisini, Bayat İlçe Merkezi Yerleşim Yeri ve Arazileri, Bayat Çayı Taşkın Koruma tesisini, Sungurlu Çulhalı Köyü Delikli ve Karamınaltı Deresi Taşkın Koruma tesisi ile Merkez Güney Köyü Köm Deresi Taşkın Koruma tesisinin açılışını gerçekleştirdi. Bu tesislerin yatım bedeli toplam 30,8 Milyon TL memleketimize hayırlı olsun.


Yıllık 9,5 Milyon TL Ekonomiye Katkı


Uslu, “Açılışı yapılan Mecitözü Köprübaşı Göleti Sulaması ve Derivasyon Tesisleri ile 28.740 Dekar tarım arazisi sulanarak yıllık 9,5 Milyon TL milli ekonomimize katkı sağlanacaktır. Ayrıca 4 taşkın koruma tesisi ile de 1 İlçe ve 3 Köy taşkından korunacaktır” dedi.


Ziyarette Ak Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ ve Gençlik Kolları İl Başkanı Burak Köse’de bulundu.

Son Güncelleme: 23.12.2016 17:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.