El emeği, göz nuru bu fuarda

Çorum Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Kadın Emeği Fuarı’nın üçüncüsü Hürriyet Parkı önünde açıldı.

22 Mayıs 2015 Cuma 17:06
 El emeği, göz nuru bu fuarda


Çorum Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Kadın Emeği Fuarı’nın üçüncüsü Hürriyet Parkı önünde açıldı.


Kadın Emeği Fuarı’nın açılış törenine Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve eşi Hatice Külcü, Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Gül, Turhan Candan, Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Sosyal Hizmetler Müdürü Ali Dinçer, Düvenci Belediye Başkanı Necmettin Yalçın, AK Parti Çorum Milletvekili Adayı Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, davetliler ve hanımlar katıldı.


Mehter Takımı’nın verdiği mini konserin ardından açılışta ilk konuşmayı Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezleri Koordinatörü Nuran Hakyemez yaptı. Hakyemez, kadın ve emek kelimelerinin yanyana gelmesinin fedakârlığı ortaya çıkardığını belirterek, hayatın her karesinde kadının emeğinin bulunduğunu, fuarın da kadın emeğine dikkat çekmeyi hedeflediğini söyledi. Hakyemez, sosyal hayatta daha aktif, toplumda daha etkin kadın profili amaçladıklarını vurgulayarak, “Kadını güçlendirirken, aileyi de güçlendirmeye ve kadını incitmemeye özen gösteriyoruz.” dedi.


Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük de, kadının olduğu heryerde başarı ve emek görüldüğüne dikkat çekerek, Halk Eğitim Merkezleri’nin talep doğrultusunda kurslar açtığını, Çorum Belediyesi ile birlikte çalışmalar yaptıklarını, 2015 yılının ilk 5 ayında açılan 228 kurstan 3 bin 562 kadının faydalandığını aktardı.


KENDİNE YETEBİLEN KADINLAR


AK Parti Çorum Milletvekili Adayı Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurs ise, kadın emeği ve istihdamının önemine işaret ettiği konuşmasında, “Kadın ve ailenin daha müreffeh olduğu bir Türkiye hedefliyoruz. Kendine yetebilen kadınların yönettiği bir Türkiye için çalışıyoruz. Belediyemizin açtığı bu yolda bir nefer olarak kadınlarımızın emeğinin değerlendirilmesi, iç ve dış pazarda satılması için elimizden gelen desteği vereceğiz.” diye konuştu.


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün konuşmasının ardından Çorum Belediyesi Kadın Kültür Sanat Merkezleri, Sevgi Evleri, Denetimli Serbestlik, Engelli Yaşam Merkezi ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev yapan kadınların el emeği, göz nuru ürünlerinin yer aldığı fuar açıldı.


Fuar 26 Mayıs Salı gününe kadar açık kalacak.


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, nüfusun yarısını oluşturan kadınların eve hapsedilmemesi gerektiğini vurgulayarak, 2023 hedeflerine ulaşmak için kadın-erkek el ele verilmesinin zorunlu olduğunu söyledi.


3. Kadın Emeği Fuarı’nın açılışında konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, kadınların sosyal hayata aktif katılımını sağlamak amacıyla açılan 5 Kadın Kültür Sanat Merkezi’nde 70 farklı branşta 7 bin 359 hanımın faydalandığını, 2012 yılından bugüne kadar da 17 bin 683 kadının kurslara katıldığını belirterek, önümüzdeki yıl da Gülabibey Mahallesi’nde Kadın Kültür Sanat Merkezi açmayı planladıklarını bildirdi.


KADIN EVE MAHKUM EDİLMEMELİ


Kadının toplumdaki yeri konuşulurken, asla eve mahkum edilmemesi gerektiğini dile getiren Külcü, “Kadınları eve mahkum edersek biz varlığımızın, enerjimizin, gücümüzün yarısını kullanmamış oluruz. Bu Çorum’a, ülkemize haksızlık demektir. Hayatı birlikte yaşadığımız, herşeyimizi paylaştığımız kadınlarla ilgili düşüncemizi ortaya koyduğumuz eserlerle ispat etmeliyiz.” dedi.


Külcü ekonomik yaşamın kadınlarla güçlendirilmesinin önemine işaret ederek, çalışma hayatında yüzde 20 oranındaki kadın varlığının daha da artırılması gerektiğini kaydetti. Kadını güçlendirirken aile birliğinin zarar görmemesi gerekliliğine vurgu yapan Külcü, şöyle devam etti: “Ailenin yok edilmesi nasıl yanlışsa, kadının eve hapsedilmesi de yanlıştır. İki yanlıştan bir doğru çıkmaz. Ölçülü bir tutumla kendi stratejimizi ortaya koymalıyız. Kadın emeğinden faydalanmadığımız takdirde toplumun yarısını bu ülke için  değerlendirmemiş oluruz. Herkesin ortaya koyacağı bir fayda vardır. 2023 hedeflerine ancak bu şekilde ulaşabiliriz. Bu yolda herkesin birikiminden istifade etmeliyiz. Ekonomik olarak dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girmek için buna ihtiyacımız var. Büyük ve güçlü Türkiye için doğru adımlar atar, el ele, milletimize inanarak, kendimize güvenerek yürürsek 2023 hedeflerini yakalar, milletimizin yüzünü bir kez daha güldürürüz. Bizi bu yoldan alıkoymak isteyenler olacaktır. Onlar hesap yapacak, millet daha önce olduğu gibi yine o hesapları bozacak.”




Son Güncelleme: 22.05.2015 18:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.