‘Emek barış demokrasi için yaşasın 1 Mayıs’

KESK Çorum Şubeler Platformu Adına Tüm Belsen Çorum Şube Başkanı Nevzat Veldet, dünyanın dört bir yanındaki milyarlarca işçi için, emekçi için, tüm ezilenler ve yok sayılanlar için her 1 Mayıs’ın, birliğin-mücadelenin ve dayanışmanın gücüyle umudun büyütüldüğü gün olduğunu söyledi.

29 Nisan 2017 Cumartesi 10:16
‘Emek barış demokrasi için yaşasın 1 Mayıs’

KESK Çorum Şubeler Platformu Adına Tüm Belsen Çorum Şube Başkanı Nevzat Veldet, dünyanın dört bir yanındaki milyarlarca işçi için, emekçi için, tüm ezilenler ve yok sayılanlar için her 1 Mayıs’ın, birliğin-mücadelenin ve dayanışmanın gücüyle umudun büyütüldüğü gün olduğunu söyledi.


Veldet, “Yok sayılan emeğin, dünyanın dört bir yanında görkemli bir biçimde varlığını gösterdiği gündür 1 Mayıs. Dünyanın her yerinde en merkezi ve en büyük meydanlar, emeğin bu görkemli buluşmasına tanıklık eder. İşçiler özlemlerini, umutlarını, taleplerini istedikleri meydanlarda özgürce ifade eder. Tüm Dünya kentlerinde alanlarda 1 Mayıs işçilerin, emekçilerin, memurların, köylülerin, kadınların milyonlarca insanın aynı anda taleplerin dile getirildiği büyük bir gündür” diyerek, açıklamasında şunları dile getirdi:


1 MAYIS’TA SAAT 12.00’DASAAT KULESİNDEYİZ!


“Her yıl olduğu gibi bu yıl da 1 Mayıs’ ta alanlarda taleplerimizi haykıracağız.  İlimizde DİSK, KESK, TÜRK İŞ tarafından oluşturulan tertip komitesinin çağrısı ile Çorum’ daki dernekler, vakıflar, siyasi partiler ve sivil tolum örgütlerinin de katılımıyla 1 Mayıs 2017 Pazartesi Günü saat 11.00’da Pir Baba Çamlığı önünde buluşacağız. Buradan Saat Kulesi meydanına yürüyerek saat 12.00’ da düzenleyeceğimiz mitinge, taleplerimizi alanda bir kez daha birlikte haykırmak için tüm Çorum halkını davet ediyoruz.


1 MAYIS TA TALEPLERİMİZİ HAYKIRIYORUZ!


Taşeron çalışma başta olmak üzere tüm kölece çalıştırma biçimlerine karşı, insanca çalışmak ve insanca yaşamak istiyoruz. 
İnsanca yaşayabileceğimiz bir ücret ve sosyal haklar istiyoruz. Grev, örgütlenme ve toplu sözleşme hakkımızı istiyoruz. Çalışırken ölmek, sakat kalmak, hastalanmak istemiyoruz. Kıdem tazminatımızın gaspına karşı iş güvencemize sahip çıkıyoruz. Kadınları toplumsal yaşamdan dışlayan zihniyeti, bu zihniyetin yarattığı şiddeti ve kadınların ucuz-güvencesiz işlerde kölece çalıştırılmasını reddediyoruz. Geçici ve mevsimlik işçilerin önceden söz verildiği gibi kadrolaya alınmasını istiyoruz Biz işçiler, kamu çalışanları, mühendisler, hekimler, kadınlar, gençler, emekliler, kar amacı güden bir anonim şirketin köleleri değil, demokratik bir ülkenin eşit yurttaşları olmak istiyoruz. Baskılara karşı özgürlük, yağma ve talana karşı eşitlik,ayrımcılığa karşı kardeşlik, savaşa karşı barış istiyoruz. Laik eğitim, laik yaşam istiyoruz. OHAL’in kaldırılmasını, KHK’ların durdurulmasını, demokrasinin güçlendirilmesini istiyoruz. Haksız, hukuksuz ihraç ve açığa almaların durdurulması, hukukun işletilmesini istiyoruz. Ve en önemlisi emeğimize, hukuka, haklarımıza tarihimize, kaybettiğimiz arkadaşlarımızın anısına saygı istiyoruz. Yaşasın İşçilerin Birliği, Halkların Kardeşliği Yaşasın İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik ve Dayanışması! YAŞASIN 1 MAYIS!"




Son Güncelleme: 29.04.2017 10:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.