Emniyetten bayram için ilave tedbir

Çorum Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların Ramazan Bayramı'nı huzur ve güven içinde geçirmesini sağlamak amacıyla bir takım tedbirler aldı.

24 Haziran 2017 Cumartesi 11:36
Emniyetten bayram için ilave tedbir

Çorum Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların Ramazan Bayramı'nı huzur ve güven içinde geçirmesini sağlamak amacıyla bir takım tedbirler aldı.

Şehirde güveni sağlamak için her zaman alınan ve uygulanan trafik ve asayiş tedbirlerine ilave olarak 24-27 Haziran tarihleri arasında Çorum Emniyet Müdürlüğünce eklenen tedbirler ise şöyle;


 "Halkın yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezleri, pazar yerleri ve ana caddelerde, hırsızlık, kapkaç, yankesicilik ve dolandırıcılık konuları ile ilgili ekip sayısı artırılarak, denetim ve kontroller sıklaştırılacak. 
Bayram süresince tatil ve ziyaretler sebebiyle vatandaşların evlerinden uzaklaşabilecekleri değerlendirildiğinden evden hırsızlık olaylarına karşı motorize ve yaya devriye sayısı artırılacak.

Arefe günü ve bayram günlerinde vatandaşların yoğun olarak ziyaretlerde bulunacakları şehitlik ve mezarlıklar çevresinde güvenlik önlemleri artırılacak.

Kalpazanların, Ramazan Bayramı'nı fırsat bilerek piyasaya sahte para sürebilecekleri değerlendirilerek tedbirler artırılacak. İlimiz giriş çıkışları ile il merkezinde uygulama noktaları oluşturularak, araç ve şahıslar üzerinde asayiş ve trafik kontrolleri yapılacak.

Otobüs terminallerinde yolcu kapasitesi artacağından terminalde görevli ekip sayısı artırılmış, terminal görevlilerince bagaj ve eşyaların yolculara bilet gösterilerek teslim edilmesi hususunda gerekli uyarılar yapılacak. 
Bayram süresince şehir içerisinde ve şehirlerarasında trafik yoğunluğu yaşanabileceğinden görevli ekip sayıları artırılacak şekilde görevlendirme yapılacak. Bayram tatillerinde meydana gelen trafik kazalarının nedenleri incelendiğinde, bu kazaların önemli bir bölümünün hız ihlali, hatalı sollama, yakın takip, cep telefonu kullanımı, kırmızı ışık ihlali ve yorgunluk, gibi nedenlerden meydana geldiği görülmekte olup bu ihlallerin önlenmesine yönelik denetimlere ağırlık verilecek.

İki yönlü trafiğin kullanıldığı karayollarında, bayram tatilinin başlangıç ve bitiş günlerinde trafik yoğunluğunun önemli oranlarda arttığı tespit edilen yol kesimlerinde gerek görülmesi halinde ağır tonajlı araçların (TIR, kamyon, tanker gibi) uygun yerlerde kısa sürelerle trafik akımı normale dönünceye kadar bekletilmesi sağlanacak, daha sonra bu araçlar trafik yoğunluğu oluşturmayacak şekilde belli zaman aralıkları ile trafiğe çıkartacak. 
Araç kullanıcıları tarafından yapılan ihlallerin anında tespiti amacıyla, video-kameralı radar ekipleriyle yapılan denetimlere ilaveten Binevler, Buhara, İskilip, Toptancılar Sitesi, Yaydiğin ve Organize Sitesi Kavşaklarında sivil ihbarlı denetimler yapılacak. Trafik güvenliğini olumsuz yönde etkileyen hava, yol ve trafik durumları hakkında basın ve yayın organlarına bilgi verilecek, yol kullanıcılarının zamanında uyarılması ve tedbirli olmaları sağlanacak."


Son Güncelleme: 24.06.2017 23:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165