En dikkat çeken atama

Valiler Kararnamesi’nin yansımaları devam ediyor.

02 Haziran 2016 Perşembe 11:18
 En dikkat çeken atama


Valiler Kararnamesi’nin yansımaları devam ediyor.

Hürriyet’te yer alan haber-yorumda, kararnamede en dikkat çeken tasarruf Çorum eski Valisi İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın Malatya Valisi olarak atanması olarak gösterildi.

Habertürk’te yer alan haberde ise, Hakkari Valisi hemşehrimiz Yakup Canbolat’ın Konya'ya, Balıkesir Valisi hemşehrimiz Mustafa Yaman’ın Mardin Valiliğine atanması Doğu-Batı/Batı-Doğu değişimi olarak yorumlandı.

Hürriyet’ten Filiz Kızılkoyun, haberinde “Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile aralarında krize neden olduğu iddia edilen Valiler Kararnamesi yayımlandı. 22 vali merkeze alındı, 24 ile yeni vali atandı, 26 ilin valisi ise kendi aralarında yer değiştirdi. Kararnamede en dikkat çeken değişikliklerden biri de İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın görev yerinin değişmesi oldu. Vali Toprak, Malatya’ya atandı. PKK’ya yönelik operasyonların merkezinde bulunan illerden Hakkâri’de de vali değişti. Hakkâri Valisi Yakup Canbolat Konya’ya atandı.” ifadelerine yer verdi.

Habertürk Fevzi Çakır ve Elif Nurgül Çülük'ün haberinde de, “Kararname kapsamında bazı valiler Doğu illerinden Batı'ya, bazıları da Batı illerinden Doğu'ya kaydırıldı. Yakup Canbolat Hakkâri'den Konya'ya, Balıkesir Valisi Mustafa Yaman Mardin'e, İzmir Valisi Mustafa Toprak Malatya'ya atandı.” yorumu yapıldı.

Son Güncelleme: 02.06.2016 11:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.