En güzel aşure için yarıştılar

Çorum Belediyesi Bahçelievler Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Muharrem Ayı nedeniyle en güzel aşure yarışması düzenledi.

14 Kasım 2014 Cuma 17:26
 En güzel aşure için yarıştılar


Çorum Belediyesi Bahçelievler Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Muharrem Ayı nedeniyle en güzel aşure yarışması düzenledi.


11 bayanın birbirinden özel olarak hazırlamış olduğu aşureler, Engelli Eğitim Merkezi yiyecek öğretmeni Levent Başak, Defne Yaprağı internet sitesi sahibi Meryem Kadife ve Kız Meslek Lisesi öğretmeni Nuran Köse'nin oluşturduğu jüriye ikram edildi. Jürinin avcar, lezzet, sunum, temizlik, özgünlük ve kıvam kategorilerinde değerlendirme yaptığı aşurelerden birinciliği aşurenin üzerine nar ve hindistan cevizi ile Türk Bayrağı deseni yapan Zeynep Gödek kazandı. Yarışmanın ikincisi Yasemin Eyvazlı, üçüncüsü ise Neslihan Demiral oldu. Yarışmaya katılan tüm bayanlara hediye verilen aşure yarışmasının ödül töreni ise büyük bir sürprize sahne oldu.


Rekabetten ziyade birlik ve dostluğa vesile olan Aşure yarışmasının ödül törenine, ‘Sürgünün 70. Yılında Ahıska Türkleri Uluslararası Sempozyumu’ için Çorum'a gelen Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un eşi Prof. Dr. Sevgi Kurtulmuş, Azerbaycan Milletvekili ve sanatçısı Ganire Paşayeva, Çorum Valisi Ahmet Kara'nın eşi Mesude Kara, Azerbaycan Devlet Sanatçısı Nuriye Hüseyinova, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün eşi Hatice Külcü, Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meral Demiryürek, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Ayna Askeroğlu Aslan, Kazakistan ve Rusya'dan sempozyum için gelen misafirlerin yanı sıra Belediye Meclisi'nin kadın üyeleri ile Kent Konseyinin kadın üyeleri katıldı.


Ödül töreni öncesi Bahçelievler KKSM'nin bağlama öğretmeni ve kursiyeri birbirinden güzel türküler seslendirdi. Ardından Azerbaycan Devlet Sanatçısı Nuriye Hüseyinova seslendirdiği eserlerle katılımcıları adeta büyüledi.


Aşure ödüllerini protokol verdi


Yarışmanın birincisi Zeynep Gödek ödülünü Prof. Dr. Sevgi Kurtulmuş'un elinden aldı. İkinciliği kazanan Ysemin Eyvazlı ödülünü Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva verirken, üçüncü olan yarışması Neslihan Demiral'a ise ödülünü Vali Ahmet Kara'nın eşi Mesude Kara verdi.


Yarışmaya katılmayan ancak Sevgi Evlerinde kalan gençler için kendi elleriyle aşure hazırlayan Kız Meslek Lisesi Öğrencilerinden Dilek Baştuğ, Aslıhan Avcu ve Habibe Ünal'a ise bu örnek davranışlarından dolayı Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün eşi Hatice Külcü hediye verdi.


Birbirinden güzel aşureleri tadarak dereceye girenleri belirleyen jüri üyeleri de unutulmadı. CHP Çorum Eski Milletvekili Feridun Ayvazoğlu'nun eşi Ülkü Ayvazoğlu tarafından jüri üyelerine kurslarda yapılan el işleri hediye edildi.


Azerbaycanlı vekilden hediye sürprizi


Samimiyeti ile dikkat çeken Azerbaycan Milletvekili ve sanatçısı Ganire Paşayeva ise protokol üyelerine ülkesinin desenlerini taşıyan şal ile son albümünü hediye etti. Kadın Kültür ve Sanat Merkezi'ni çok beğendiğini ve kadınların eğitiminin önemsenmesi gerektiğini söyleyen Paşayeva "Bir erkeği eğittiniz zaman bir kişiyi eğitmiş olursunuz ama bir kadını eğitirseniz tüm bir toplumu eğitmiş olursunuz." dedi.


Bahçelievler KKSM'ye hayran kaldılar


Ödül töreninin ardından protokol üyelerine Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün eşi Hatice Külcü Çorum genelindeki KKSM'ler hakkında bilgi verdi. Tüm kurslar hakkında bilgi alan protokol üyeleri merkeze tam not verdi. Başbakan Yardımcısı'nın eşi Prof. Dr. Sevgi Kurtulmuş'u ise en çok bilgisayar sınıfı etkiledi. "Bu sınıf beni Amerika'daki yıllarıma götürdü." diyen Kurtulmuş, bilgisayar öğrenmek için gayret gösteren anneleri tebrik etti. "Teknolojik konularda yavrularımıza yetişemiyoruz. Öğrenmemiz lazım bilgisayarı." diyen Kurtulmuş Çorum'a ne zaman gelse birbirinden güzel ve özel merkezleri tanıdığını söyledi.


Hem yurtdışından hem de yurtiçinden gelen misafirlerin hayran kaldığı merkezde aşure ikramı da unutulmadı.







Son Güncelleme: 14.11.2014 17:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.