'Engelleri Kaldıracağız'

Çorum'da AK Parti İl Başkanlığı ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle "İşaret Dili Kursu" düzenlendi.

09 Şubat 2016 Salı 11:30
'Engelleri Kaldıracağız'


Çorum'da AK Parti İl Başkanlığı ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle "İşaret Dili Kursu" düzenlendi.


Parti başkanlığından yapılan açıklamaya göre, İşitme engelli vatandaşların günlük hayatlarına yardımcı olmak için işaret dili bilen kişiler yetiştirmeyi amaçlayan Çorum AK Parti İl Başkanlığı tarafından başlatılan ''işaret dili kursu'' İl Başkanlığı binasında başladı.


“Engelli kardeşlerimizle farkındalığı artırmak ve kolay iletişim kurmak ve onların sorunlarını daha iyi anlayabilmek için bir çalışma başlattık. Amacımız işitme engelli arkadaşlarımızın toplumda yaşadıkları problemlere yardımcı olabilmek. Engelli kardeşlerimizle toplum arasında köprü oluşturarak iletişimlerini güçlendirmek ve onlarla birlikte yol yürümek olduğunu belirtti.


AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, AK Parti hükümeti olarak engellilerin topluma kazandırılması konusunda önemli çalışmalar yapıldığını belirterek, bir yandan engellilerin yaşamlarını kolaylaştırırken, diğer yandan da engelli vatandaşların istihdam alanlarını genişlettiklerini söyledi.


İşitme engelli vatandaşlarla iyi bir diyalog ortamı oluşturmak, aynı dil ve duyguları paylaşabilmek için “İşaret Dili Kursu” başlattıklarını ifade eden, Bekiroğlu, geliştirdikleri projelerle bir dönem evlerde yaşamaya mahkum olan engelli vatandaşları evlerden çıkardıklarını bildirdi.


İşitme engellilerin toplumda yaşadıkları en büyük sorunun “anlaşılamamak” olduğunu vurgulayan Bekiroğlu,  “Bunun için de kendi ifadeleriyle “anadilleri” olan, işaret dilinin Anayasal bir hak olarak tanımlanmasını istiyorlar. Çünkü anlaşılamamanın bedelinin ne kadar ağır olduğunu biliyorlar” dedi.


Başbakanlık Engelliler İdaresi Başkanlığı’nca yapılan son araştırmaya göre Türkiye’de 8.5 milyon engelli vatandaşın 3 milyona yakın işitme ve konuşma engelli olduğunu belirten Bekiroğlu,  “Bu sayı toplam engellilerin yüzde 22’sini oluşturuyor. AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkanlığı, sosyal değişim ve dönüşüm çerçevesinde özellikle de sosyal politika alanlarında birçok çalışmayı sürdürmektedir. Bu kapsamda tüm engelleri aşacak bir diyalog ortamının oluşturulması ve işitme engelli vatandaşlarımız ile aynı dili ve duyguları paylaşabilmek için “İşaret Dili Kursu” düzenledik” 3 Ay sürecek kurs sonunda başarılı olan kursiyerlere sertifika vereceğiz. Bugüne kadar engelli kardeşlerimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 09.02.2016 11:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.