Engelli Eğitim Merkezi ile yüzler gülüyor

Çorum Belediyesi tarafından hizmete sunulan Engelli Eğitim Merkezi, şehirde yaşayan engelli bireylere yönelik kapsamlı hizmet veriyor.

21 Aralık 2016 Çarşamba 15:35
Engelli Eğitim Merkezi ile yüzler gülüyor


Çorum Belediyesi tarafından hizmete sunulan Engelli Eğitim Merkezi, şehirde yaşayan engelli bireylere yönelik kapsamlı hizmet veriyor.


2014 yılında hizmet vermeye başlayan merkezden % 40 ve üzeri görme, işitme-konuşma, ortopedik ve zihinsel engelliler ile ruhsal-duygusal rahatsızlığı veya süreğen hastalığı olan tüm engelli bireyler yararlanabiliyor. Merkezde müzikten spora, aşçı çıraklığından ebru sanatına, resimden nakışa kadar 9 farklı branşta 130 engelliye hizmet veriliyor. Aynı zamanda engelli ailelere psikolojik danışmanlık hizmetinin de sunulduğu merkezde bu sayede engelli bireye sahip ailelerin yükü bir nebze de olsa azaltılmaya çalışılıyor. Buhara Engelli Rehabilitasyon Merkezi'nde de 58 engelli bu tür hizmetlerden yararlanma imkanı buluyor.


Aileler verilen eğitimden çok memnun


Çorum Belediyesi Engelli Eğitim Merkezi’nde eğitim gören engelli vatandaşların aileleri de belediyenin engellilere yönelik hizmetlerinden oldukça memnun.


Merkezde eğitim gören Neslihan Özkadı'nın annesi Birgül Özkadı, 2 yıldan beri çocuğunun eğitim aldığını belirterek “Çocuğum burada olmaktan çok mutlu oluyor. Burada aldığı eğitimlerle kendine güveni geldi. Herkesin bu hizmeti vermesi koca bir yürek ister. Çocuğum gün içerisinde Engelli Eğitim Merkezi'ne geldiği zaman arkadaşları ile güzel vakit geçirirken, ben de ev işlerimi, pazar alışverişimi daha rahat yapıyorum.  Çocuklarımızı her yere teslim edemiyoruz. Engelli Eğitim Merkezi'nde çocuğumu güvenilir ellere teslim ediyorum” dedi.


Yine merkezde eğitim gören Bekir Madan'ın babası Talip Madan da çocuğunun merkezin açıldığı günden beri eğitime devam ettiğini, merkezde verilen eğitimin diğer merkezlere göre çok daha gelişmiş olduğunu söyledi. Özel eğitim merkezlerinde günde 1 saat eğitim verildiğine dikkat çeken Talip Madan, “Belediyemizin engelli eğitim merkezinde öğle saatlerinden akşam beşe kadar çocuğumuz hem eğitim alıyor hem de sosyal hayatın içinde yer alıyor. Burada çok güzel bir arkadaşlık ortamı var. Kurdukları güzel arkadaşlıkları burada sınırlı kalmayıp hafta sonları da bir araya gelerek sinemaya gidiyorlar. Çorum Belediyesi Engelli Eğitim Merkezi ailelerin yükünü büyük oranda almış durumda. Bu merkezi açanlardan, merkezde eğitim verenlerden Allah razı olsun.” diye konuştu.  


Hayatı paylaşmamıza engel olmayın


Engelli çocuğu bulunan aileler günlük hayatta yaşadıkları sorunlara dikkat çekerek “Çocuklarımızı çarşıda gezdirirken araçların yanlış parkları yüzünden tekerlekli sandalye ile kaldırımlara çıkıp, inemiyoruz. Vatandaşlarımızı daha duyarlı davranmaya davet ediyoruz. Unutulmamalıdır ki her birey bir engelli adayıdır.” diye konuştular. 


Son Güncelleme: 21.12.2016 18:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.