Engelliler Haftası sergisi beğenildi

“10-16 Mayıs Engelliler Haftası” nedeniyle, Çorum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Laçin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Özel Çorum Bakım Merkezi işbirliği ile düzenlenecek olan, Laçin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce Engellilere yönelik olarak düzenlenen kurslarda hazırlanan Sergi ve Etkinlik Programı gerçekleştirildi.

18 Mayıs 2017 Perşembe 15:21
Engelliler Haftası sergisi beğenildi

“10-16 Mayıs Engelliler Haftası” nedeniyle, Çorum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Laçin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Özel Çorum Bakım Merkezi işbirliği ile düzenlenecek olan,  Laçin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce Engellilere yönelik olarak düzenlenen kurslarda hazırlanan Sergi ve Etkinlik Programı gerçekleştirildi.


Programa Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Laçin Kaymakamı Hasan Taş, Laçin Belediye Başkanı Ünal Gevşek, Çorum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutu Fırat, Laçin Halk Eğitim Müdürü Bekir Özdemir, Özel Çorum Bakımı Merkez Müdürü Mahmut Güngören, Kurum idarecileri, Okul Müdürleri, Siyasi parti temsilcileri, İl genel meclis üyeleri, Özel Çorum Bakımı Merkez sakinleri, Öğrenciler ve Laçin Halkı katıldı.


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda, Halk Oyunları-Aşuk Maşuk- Laçin Atatürk Ortaokulu Müdür Yrd. Uğur Kara tarafından hazırlanmış olan halk oyunları ekibinin kaşık oyunu Laçin İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu aşıkla- maşuk oyunu Semazen Gösterisi  - Konya’da Mevlevi-Sema gösterimi yer aldı.


Laçin imam Hatip Ortaokulu 6 A sınıfı öğrencilerinden Ayşenur Sondül, Sezai Karakoç’un “Ey Sevgili” şiirini okudu.
Programda konuşma yapan Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, her insanın birer engelli adayı olduğunu belirterek, “Her insan bir engelli adayıdır. Bunun bilinciyle hareket ediyor ve yaşıyoruz. Engellilerde sıcaklık, sevgi, yaşama tutunma amacı insanlara büyük mutluluk veriyor. Biz her zaman sizlerin yanınızdayız. Bilindiği gibi ülkemizde Engelliler Haftası 10-16 Mayıs tarihlerinde kutlanmaktadır. Engellilik dünyamızın genel bir sorunu olduğu için engelliler haftası sadece ülkemizde değil Birleşmiş Milletlere bağlı 150’den fazla ülkede çeşitli etkinliklerle değerlendirilmektedir.

Engelli vatandaşlarımız söz konusu olduğunda devletimizin resmi kurumlan ve sivil toplum kuruluşları bu vatandaşlarımıza hizmet etmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmamaktadırlar. Engellilere hizmet etmek bir gönül işidir. Onları daha iyi anlamak için birazcık empati yapmamız yeterli olacaktır. Engellilere acıyarak değil , onlara hak ettikleri ve gereken değeri vererek yardımcı olmalıyız. Çorum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Laçin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Özel Çorum Bakım Merkezi işbirliği ile yapılan bu programın Farkındalık oluşturduğunu anlamlı bulduğunu emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.


Laçin HEM Müdürü Bekir Özdemir, “Laçin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Özel Çorum Bakım Merkezinde yetişkinlere yönelik olarak şuana kadar 26 adet kurs açılmış olup Kurumlar arası iş birliği ve diyalog en üst düzeydedir.


2016-2017 Öğretim yılında, Özel Çorum Bakım Merkezinde bulunan kursiyerlere Laçin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından el becerilerini geliştirmek amacıyla mum üretimi, el sanatları, müzik ve folklor gibi kurslar açılmıştır. Bakım merkezinde hayatlarını sürdüren kursiyerlerin el emeği göz nuru eserlerinin çok anlamlı olduğunu, kurs saatlerini kurs günlerini sabırsızlıkla bekliyorlar, mutlu oluyorlar buda bizleri mutlu ediyor” dedi.


Resim ve El Sanatları Sergisi Açılışı,- Laçin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde Laçin HEM Öğretmenleri ve Usta Öğreticiler tarafından “Laçin de Fırsat Var” proje kapsamında Özel Çorum Bakım Merkezinde İlkay Tiraki tarafından açılmış olan Hediyelik Mum Üretimi ve Giyim Öğretmeni Günnur Yılmaz tarafından El sanatları kursunda yapılan ürünleri görmek üzere sergi açılışı yapıldı. 



Son Güncelleme: 18.05.2017 17:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.