Engelliler için 3 proje

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Yıldırım, Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında bakanlığa...

22 Nisan 2014 Salı 18:21
 Engelliler için 3 proje


Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Yıldırım, Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında bakanlığa sundukları projelerin kabulü bazında Karadeniz’de ikinci il olduklarını söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na 2013 yılında engellilerle ilgili EDES kapsamında 156 projenin sunulduğunu belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Yıldırım, “Bu projelerden Türkiye geneli 60 tanesi kabul gördü ve bu 60 projeden de 9 tanesi Samsun’dan giden projeler oldu” dedi.

Karadeniz’de 10 proje ile Trabzon’un ilk sırayı aldığını ifade eden Yıldırım, “Karadeniz bölgesi olarak baktığımızda Samsun, Trabzon’dan sonra 9 proje ile ikinci, Bayburt 6 proje ile üçüncü oldu. Buna göre Giresun ve Zonguldak 4’er proje, Amasya, Bartın, Çorum ve Gümüşhane 3’er proje, Artvin, Düzce, Karabük, Kastamonu, Rize, Sinop ve Tokat 2’şer proje ve Ordu’da Bakanlığa 1 proje sunmuştur” diye konuştu.

Proje hakkında bilgi veren Yıldırım, “Engellilerle ilgili duyarlılık ve farkındalığın geliştirilmesine, engelliliğin önlenmesine ve engellilerin psiko-sosyal ve tıbbi rehabilitasyonuna katkıda bulunmayı amaçlayan EDES kapsamında 11 milyon 508 bin 240 TL bütçeli 156 proje teklife Bakanlığımıza iletilmiştir. Yapılan değerlendirmeler ve revizyonlar sonucunda Bakanlık makamınca 2013 yılı için toplam bütçesi 3 milyon 994 bin 597 TL tutarında olan 60 adet projenin finansmanı uygun bulunmuştur. İlimizde ise 9 projenin finansmanı uygun bulunmuş olup bunlar, ‘Diyabetli Çocuklar Okulda 2’, ‘Bizi Gerçekten Tanıyor Musunuz?’, ‘Artık Engel Kalmadı’, ‘Hayata Basket At’, ‘Bağışlayın Engelleri Aşalım’, ‘Söz Veriyorum, Ben Buna Değerim’, ‘Liselerde Kaynaştırma Eğitiminin Desteklenmesi’, ‘Engelsiz Nesiller’, ‘Şehrimde Engel Yok’ projeleridir” şeklinde konuştu.

Engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Yıldırım, “Bu çalışmalar kapsamında 10 bin 298 kişiye engelli evde bakım ücreti veriyoruz. Bunun yanı sıra ilimizde bulunan 2 resmi, 7 özel olmak üzere toplam 9 bakım merkezinde toplam 570 engellimize hizmet veriyor ve 3 bin engelli vatandaşımıza engelli kimlik kartı hizmeti sağlıyoruz. Hizmetlerimiz bunlarla da sınırlı değil elbette. Bir yandan da hizmetleri engelli vatandaşlarımızla buluştururken diğer yandan ihtiyacını tespit ettiğimiz Engelsiz Yaşam Merkezi’ni ilimize kazandırmak için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz” ifadelerini kullandı. 








İHA

Son Güncelleme: 22.04.2014 18:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.