‘Engellilere engelsiz bakmayı öğrendik’

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu ile beraber...

16 Nisan 2014 Çarşamba 14:39
 ‘Engellilere engelsiz bakmayı öğrendik’


Sağlık Bakan Yardımcısı  Agah Kafkas, AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu ile beraber  Engelli Bireyler için Hizmetlerin Geliştirilmesi Konferansı’na katıldı.

Dünyadaki en önemli sorunların başında engelli insanların geldiğini hatırlatan Kafkas, “Engellilerin kendilerinden kaynaklanmayan, hayata öyle başlayan insanların ya da sonradan engelli olan insanların hayata katılmaları ve hayatın içinde yer almaları hususunda bugüne kadar ülkemizde gerekli hassasiyet maalesef gösterilmemiştir. İlk defa Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarıyla engellilere engelsiz bakmayı, kompleksiz bakmayı öğrendik. Bir sosyal devlet modeli olarak onların hayatını ve ailelerinin hayatını kolaylaştırmak, onların da sağlıklı bir toplumun içerisinde yer almalarını sağlamak bizim görevimizdir.  Hatırlarsanız engelli çocuğu olanlar, çocuklarını saklardı. Ama bugün devletimizin sağladığı imkânlarla, sağladığı desteklerle toplumun içerisinde onların hayatlarını kolaylaştıracak hatta hayatlarını kolaylaştırması için gerekirse kendi maddi imkanlarıyla kendi çocuklarına bakabilen bir Türkiye'ye ulaştık." dedi.


‘Koruyucu sağlık hizmetlerine öncelik verdik’

Önceden hasta olunca insanlara bakıldığını belirten Kafkas, şimdi ise Halk Sağlığı Kurumu oluşturularak önce halkın koruyucu sağlık hizmetlerinden yararlanması ve halkın ruhen ve bedenen sağlıklı olarak yaşamını sürdürmesi konusunda bir mantık geliştirmeye başladıklarını söyledi. Kafkas, bu mantık çerçevesinde Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri ile yeni oluşturdukları kurum, birey ve ev modeli ortak projesiyle çok ciddi anlamda bu hususta ivmeler kazandırıldığını belirtti.


‘Toplum Ruh Sağlığı Merkezlerimizi geliştirme gayretindeyiz’

Sağlık Bakanlığı olarak toplumdaki ruh sağlığı konusunda işbirliğinden yana olduklarını dile getiren Kafkas, “Sağlıkta Dönüşüm Projesi ile hem dünyadaki deneyimlerden oldukça yararlandık hem de kendi birikimlerini ve deneyimlerini ortak aklı kullanarak sağlıkta büyük bir dönüşüm projesini gerçekleştirdik. Bugün şehir hastanelerimizin bünyesinde 17-18 ilde şehir hastanesi bünyesinde 1.750 yataklı psikiyatri hastaneleri kurmaktayız. 150 yataklı bir hastanemiz de ihale aşamasındadır. Bunları tamamladığımız takdirde 2.500 yatak daha ilavemizle hastane alt yapımızı tamamlamış olacağız. Her ilde olabildiğince Toplum Ruh Sağlığı Merkezlerimizi geliştirme hususunda gayret gösteriyoruz. Bu projenin özellikle hem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız çalışanlarını hem de Sağlık Bakanlığımızın bu alanda çalışanlarını ortak bir atmosfer ortaya koyması ve hizmeti kaliteli sunmaları açısından Avrupa Birliği'ndeki deneyimlerinden de yararlanarak daha çok kaliteye ulaşma noktasında çok yararlı olacağına inanıyorum. Bu projenin başarıyla tamamlanmasında emeği geçen başta Avrupa Birliği Bakanımızı ve değerli personeline, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız ve değerli çalışanlarına, Sağlık Bakanlığımıza, Sağlık Bakanlığımızın Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı ve çalışanlarına içtenlikle şükranlarımı sunuyorum. Yaşam sürdükçe bizim her alanda gelişmeyi devam ettirmemiz lazım. Bu noktada da bundan sonra bu projelerin bir son değil sürekliliğin devamı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

ATO Congresium'da düzenlenen konferansa Bakan Yardımcısı Kafkas'ın yanı sıra, AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Aile ve Sosyal Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, Türkiye AB Delegasyonu, Dünya Sağlık Örgütü, kamu ve özel bakım kurumları, meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve akademik kurumların temsilcilerinden oluşan yaklaşık 700 kişi katıldı.






Son Güncelleme: 16.04.2014 14:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.