Engellilerin asansör problemi

Alaca Engelliler Derneği Başkanı Av. Ahmet Görür, bir engelli olarak Çorum Ulu Camii’de...

01 Temmuz 2014 Salı 15:38
 Engellilerin asansör problemi


Alaca Engelliler Derneği Başkanı Av. Ahmet Görür, bir engelli olarak Çorum Ulu Camii’de yaşadığı WC ve asansör problemini dile getirdi.


Yaşadığı sorunla ilgili yetkililere de sitem eden Görür, şöyle dedi;


“Ben tekerlekli sandalyede yaşayan yürüme engelli bir insanım. Alaca’da oturuyorum. Tarihi Ulu Camimize engelli tuvaleti ve asansörü yapıldığını duymuş ve bir engelli olarak sevinmiştim. 27 Haziran 2014 Cuma günü yolumuz Çorum Ulu Camii’ye düştü. Cuma namazını Çorum’un bu en büyük ve en eski camiinde kılalım diye niyetlendik. Hem de şu yer altındaki engelli tuvaletini ve engelli asansörünü görmüş oluruz dedik. Tam ezanla beraber camiye geldim ve asansörün düğmesine bastım ama çalışmadı, meşgul yazıyordu. Bir gence rica ettim. Aşağıdan baktı, yine olmadı. Camii avlusu kalabalık, ezan okunuyor, görevlilerin hepsi cami içinde, onları arayacak, çağıracak zaman ve imkân yok. Naçar geri döndüm. Rica minnet yakınlardaki bir esnafımızın yardımıyla ve müsaadesiyle sıkıntımızı giderdik.


Sözü uzatmayayım; bu sadece benim, yani bir sakatın değil ailesinin de meselesi, akrabalarının da meselesi, toplumun da meselesi. Zira tuvalet olmadığı için mahcup duruma düşsek, sadece bizim değil eşimizin, çocuklarımızın, akrabalarımızın da morali bozulacak, dışarı çıkmaktan korkup eve hapsolacağız, eşimizi veya anne-babamızı da  eve hapsedeceğiz.


Sayın belediyelerimiz ve müftülüklerimiz... Özellikle sizlere sesleniyor, sizlerden rica ediyorum; merkezi parklara, merkezi camilere lütfen engelli tuvaleti yaptıralım. “Bu engelli tuvaletleri pek kullanılmıyor, atıl kalıyor” denilmesin, sağlam insanlara da bu tuvaletler açık tutulsun, onlar da kullansınlar. Ayrıca binlerce lira verilerek yaptırılan asansörlerimiz de çalışır vaziyette bulundurulsun.


Unutmayalım toplumun % 3’ü ağır engelidir. Bir rampa, bir asansör, bir engelli tuvaleti bu engellileri rahatlatacağı gibi ailelerini de, toplumu da rahatlatacaktır. Engelliye yapılan yatırım, artı değer olarak topluma geri dönecektir.”




Son Güncelleme: 01.07.2014 15:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.