‘Engelsiz üniversite için çalışmalar yapılıyor'

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bıyık, Üniversite Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Selen Özakar Akça’yı ziyaret etti.

19 Ocak 2017 Perşembe 22:37
‘Engelsiz üniversite için çalışmalar yapılıyor'

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bıyık,  Üniversite Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Selen Özakar Akça’yı ziyaret etti.


Yapılan ziyarette, Engelli Öğrenci Biriminin aktif olarak yaptığı çalışma ve geleceğe dönük projelere ilişkin bilgi paylaşımında bulunuldu.


Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın üniversitenin engelli bireylerinin toplumsal yaşama tam katılımlarının sağlanması, onların ayrımcılığa maruz kalmayan, fırsat eşitliğinden yararlanan ve haklarını kullanabilen bireyler olmaları yönünde her türlü tedbirleri almaya azami gayret gösterdiklerini ifade ederek Üniversite olarak engelli öğrencilerle bir araya gelindiğini, etkinlikler ve toplantılar düzenlendiğini, engelsiz bir üniversite olmak adına eski ve yeni binalar olmak üzere fiziki anlamda da birçok çalışma yapıldığını ve yapılması planlanan projelerin de olduğunu sözlerine ekledi.


Engelsiz Öğrenci Birimi Koordinasyon Ofisinin yapmış olduğu değerli çalışmalarla engelli öğrencilerin en hızlı şekilde ulaşabilmeleri ve imkânlar ölçüsünde katkıda bulunabilmeleri amacıyla, Engelsiz Üniversite sloganı çerçevesinde her akademik birimde Engelli Öğrenci Birim temsilcisi olan bir öğretim elemanı belirlendiğini dile getiren Prof. Dr. Alkan,  Üniversite bünyesinde oluşturdukları Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğüyle konulara daha profesyonel yaklaşıldığını, Üniversitede öğrenim gören engelli öğrencilere daha teknik ve sosyal destek verme arayışlarını sürdürdüğünü sözlerine ekledi.


Aynı zamanda Üniversite Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Selen Özakar Akça’ya görevinde başarılar diledi.


Son Güncelleme: 19.01.2017 22:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.