Erdoğan'dan 35 milyar liralık talimat!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu’nun geçtiğimiz mart ayında Çorum’a gerçekleştirdiği ziyarette müjdelediği dev proje hayata geçiriliyor.

30 Ağustos 2016 Salı 00:41
 Erdoğan'dan 35 milyar liralık talimat!


Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu’nun geçtiğimiz mart ayında Çorum’a gerçekleştirdiği ziyarette müjdelediği dev proje hayata geçiriliyor.


35 MİLYAR LİRALIK DEV PROJE HAYATA GEÇİYOR

Güneydoğu Anadolu Projesi ve Konya Ovası Projesi'nin ardından İç Anadolu'yu kalkındıracak büyük projeyi daha hayata geçireceklerini belirten Bakan Eroğlu, Çorum programında yaptığı açıklamada, "Orta Anadolu Gelişim Projesi adı verilen Ankara, Amasya, Eskişehir, Kırıkkale, Kırşehir, Çorum, Çankırı, Nevşehir, Kayseri, Yozgat, Tokat ve Sivas'ı kapsayan proje kapsamında 3 bin 360 tesis inşa edilecek. 2019 yılında bitirilmesi planlanan proje 35 milyar TL'ye mal olacak. Projenin açılışını 31.12.2019 günü saat 16.59'da yapacağız.” diye konuşmuştu.


Çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere önceki gün Kayseri’ye giden Bakan Eroğlu, Çorum’u da  içine alan dev proje hakkında detaylı bilgi verdi.


ORTA ANADOLU’YA GAP

Bakan Veysel Eroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, Güneydoğu Anadolu Pojesi (GAP) gibi, Orta Anadolu Bölgesi'ne de bir proje yapılmasını planladıklarını da belirterek, şunları söyledi:


"Özellikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 'Orta Anadolu'da bir proje hazırlayın' dedi. Biliyorsunuz Güneydoğu Anadolu'da GAP projesi var. Orta Anadolu'da da 35 milyarlık 3 bin 306 tesisi tamamlayacağız.” dedi.


ÇORUM’A NE YAPILACAK?

İç Anadolu'yu kalkındıracak büyük proje kapsamında Çorum'da 41 adet gölet, 9 içme suyu tesisi, 75 dere ıslahı, 107 köprü inşaası 1 adet atık su arıtma tesisi ve 62 adet ormancılık tesisi, 21 adet meteoroloji ölçüm istasyonu planlanıyor.  Projenin tamamlanması ile birlikte 630 bin 030 dekar arazi modern sulama sistemleri ile sulanacak.



Son Güncelleme: 30.08.2016 00:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.