Ermiş’ten peynirlere tam not

Çorum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, Sungurlu Ziraat Odası’nda düzenlenen Peynir İşçiliği Kursunu ziyaret etti.

18 Ocak 2017 Çarşamba 18:18
 Ermiş’ten peynirlere tam not


Çorum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, Sungurlu Ziraat Odası’nda düzenlenen Peynir İşçiliği Kursunu ziyaret etti.


Geçtiğimiz yıl Kasım ayında İŞ-KUR,  İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından peynir üretiminin daha sağlıklı ve hijyenli bir ortamda gerçekleşmesi, işletmede uyulması gereken kuralların benimsetilmesi amacı ile açılan kursta 20 kadın kursiyer bulunuyor.


Şubat ayında bitecek olan kursu ziyaret eden Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, incelemelerde bulunarak, kursta üretilen peynir çeşitlerini tatma imkanı buldu.  Kadınların ürettiği peynirleri beğenen Ermiş, peynirlere tam not verdi. 


Kurslarda ki esas amacın kursiyerlere ve üretilen ürünlere değer katmak olduğunu söyleyen Ermiş, “Aynı zamanda da sizlerin sosyal hayatına katkı sağalmak.  Bu kurslar, müdürlüğümüz, İŞ-KUR, Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenliyor.  Ben buradan bu kurum müdürlüklerine teşekkür ediyorum. Peynir İşçiliği Kursu neticesinde biz sizlerden peynir imparatorları bekliyoruz. Kendi işini kuran, kendi iş yerini işleten ceplerine para koyabilecek patronlar bekliyoruz. Yaş ortalaması görüldüğü üzere buna müsait.  Sungurlu da 250 peynir işçisi bayan var, 250 bayan dünyayı tersine çevirebilir.” diye konuştu. 
Ermiş'e ziyaretinde Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hicabi Berişberk eşlik etti.

"ÇİFTÇİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ"


Sungurlu Ziraat Odası Başkanı Dursun Karaderili’de yaptığı konuşmada, “Ziraat Odası olarak kurs ve kursiyerlerin destekçisiyiz. Böyle kurslar çok faydalı, bizim kapımız bu tür faaliyetlere her zaman açıktır. Kursiyerlere gerek malzeme, gerek yer konusunda yardımcı oluyoruz. Çiftçimizin her zaman yanında olacağız.” ifadelerine yer verdi.


Ziyaret sonrası “Peynir Kursumuz” adlı şiiri okuyan kursiyerlerden Sıdıka Kamak’ı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, cep telefonu ile videoya aldı.


Son Güncelleme: 18.01.2017 18:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.